Mini club zuidholland
Image default
Dienstverlening

Belangrijkste voordelen van betonnen aanrechtbladen in de keuken

Tegenwoordig zijn weinig materialen in keukenwerkbladen moderner dan beton van hoge kwaliteit. Beton is rotsvast en hard als graniet, en past beter bij hedendaagse keukens dan welke natuursteen ook, omdat het een moderne, industriële esthetiek uitstraalt.

Een andere toevoeging aan het mysterie is het feit dat beton nu kan worden geëtst, zuur beschilderd en verzegeld om een aanrecht dat is in tegenstelling tot bijna elk ander materiaal beschikbaar zijn. Moderne betonnen aanrechtbladen zijn niet langer platen van grijs beton (tenzij u wilt dat ze zijn) – vaak warme, glanzende oppervlakken die zeer functioneel en uiterst stijlvol.

 

Het installeren van betonnen aanrechtbladen

Hoewel betonplaten soms ter plaatse worden ontworpen, worden ze vaker in de werkplaats gemaakt nadat de technicus uw keukenoppervlak nauwkeurig heeft opgemeten en alle constructiemogelijkheden met u heeft besproken. In het atelier worden de vormen gemaakt en het werkblad gegoten, samen met decoratieve details, kleurstoffen of toevoegingen.

Tijdens de fabricage worden betonnen aanrechtbladen versterkt met een soort vezel of metaalgaas om sterkte en stijfheid te bieden. Na de fabricage is het werkblad volledig gestold en kan het oppervlak worden geschuurd volgens de wensen van de klant.

 

Belangrijkste voordelen van betonnen werkbladen

Betonnen aanrechtbladen hebben vele voordelen, vooral de mogelijkheid om hun vorm precies af te stemmen op de afmetingen van de keuken en deze precies naar uw smaak te maken.

Bij andere aanrecht materialen bent u vaak beperkt tot een kleur en stijl, maar beton biedt een ruimere keuze.

Aan de andere kant, als u denkt aan beton als een utilitair bouwmateriaal gebruikt voor platen en funderingen, zou u kunnen voorstellen dat betonnen platen zijn goedkoop en gemakkelijk te installeren. Dat is echter niet de realiteit. Beton is een premium hoge kwaliteit materiaal wanneer gebruikt in aanrechtbladen de productie vereist veel vaardigheid en ervaring.

Keukenwerkbladen van beton zijn op maat gemaakt en kunnen voor elke keukenconfiguratie worden ontworpen. Beton wordt niet gemakkelijk beschadigd en is zeer hittebestendig. Het oppervlak is gemakkelijk te reinigen en te onderhouden.

Materialen zoals glasscherven, stenen, schelpen en glasvezel lampen kunnen worden verwerkt. Betonnen aanrechtbladen verhogen over het algemeen de waarde van een woning als een “premium” materiaal.

 

Onderhoud

Op voorwaarde dat het werkblad goed is afgedicht met een epoxy kit van goede kwaliteit, moet voor het lopende onderhoud om de 9 tot 12 maanden alleen een was verzegeling op waterbasis van goede kwaliteit worden aangebracht.

Jaarlijkse verzegeling zorgt ervoor dat het oppervlak bestand is tegen vlekken en vermindert de kans op barsten na verloop van tijd.