Mini club zuidholland
Image default
Onderwijs

Best wel slim he?

Gaaf Duits leren online is voor vele mensen een uitkomst. Duitsland ligt natuurlijk niet ver weg voor ons, dus het kan best zijn dat je er regelmatig een bezoekje brengt als je in de buurt woont. Veel dingen zijn daar namelijk goedkoper, denk bijvoorbeeld aan tanken, eten en drank. Groot gelijk dat je daar dan je boodschappen doet en je auto vol gooit. Het is alleen wel handig om dan ook een klein gesprekje te kunnen voeren met de mensen daar. In ieder geval de meest basiswoorden zoals dankjewel en alsjeblieft zijn belangrijk, zo kom je tenminste netjes over.

De basis moet je weten

Hetzelfde geldt voor iemand kunnen begroeten. Deze dingen heb je natuurlijk super snel geleerd, dus waarschijnlijk wil je daarna nog wel doorgaan. In het begin leer je losse woordjes en later leer je deze tot zinnen te vormen. Er komt dan ook nog een stukje grammatica bij, dit is niet heel eenvoudig. Vooral met de naamvallen worden veel fouten gemaakt als mensen Duits leren online. Dat is wel te begrijpen, want het is nogal een tabel die je uit je hoofd moet kennen. Leer het dan ook nog maar een ter plekke toepassen, dat is lastig hoor. Toch hebben wij er alle vertrouwen in dat het je lukt.

Je doet er je voordeel mee

Duits leren online helpt je zelfverzekerder te worden in de taal. Hoe beter je de taal beheerst, hoe sneller je waarschijnlijk ook op vakantie gaan naar een land waar ze Duits praten. Je weet immers dat je je er dan goed redt. Natuurlijk zal het niet vlekkeloos gaan, je hebt bijvoorbeeld altijd te maken met accenten waardoor je het soms net wat minder goed kan verstaan. Ook kan je niet verwachten dat je binnen korte tijd alle woorden kent. Daar is heel erg veel tijd voor nodig dus doe het stapje voor stapje. Zelfs mensen die in Duitsland wonen leren bijna dagelijks nog nieuwe woorden.