You are here: Home » Recreation / Autos » De Chinezen kopen binnenkort alle Porsche klassiekers

De Chinezen kopen binnenkort alle Porsche klassiekers

Een tweedehands Porsche kun je overal kopen, maar weet je ook wat je koopt? Daarom is het platform Tweedehandsporsches.be opgericht. Hierbij zijn alleen betrouwbare Porsche specialisten aangesloten die instaat zijn om ook het onderhoud en reparaties uit te voeren. Je hebt, zeker in België, veel bedrijfjes die auto’s langs de straat verkopen. Dit zijn pure handelaars die niet in staat zijn om het onderhoud uit te voeren. Ze hebben auto’s goedkoop kunnen kopen en willen met een maximaal rendement de auto’s verkopen. Op zich niet vreemd, maar wanneer je een flink bedrag uitgeeft aan een tweedehands Porsche 911, wil je toch weten waaraan en wie er achter zit. Uiteindelijk is ook garantie belangrijk. En wat denkt u van het onderhoudsboekje en als de auto is gereviseerd, klopt het motornummer nog en de dat van de versnellingsbak? En als de auto is gerestaureerd, zijn er originele onderdelen gebruikt of heeft men een gekozen kunststof.  Een Tweedehands Porsche is veel geld waard wanneer deze in goede staat verkeert. Een 2de hands Porsche kopen is leuk, maar je wilt ook meer achtergrond informatie over het merk hebben. Niet alleen de laatst nieuwe modellen, maar ook het ontstaan van Porsche en specifiek de 911 wordt uitvoerig beschreven op het platform.

Moet je als jongetje een spreekbeurt houden, dan kun je informatie en fotomateriaal vinden over het merk. Je zult zien dat de klasgenoten met verbazing zullen luisteren naar de informatie die je ten gehore brengt of laat zien.

In België spreekt men vooral over een occasie Porsche wanneer men een Porsche tweedehands gaat kopen. Veel Nederlanders steken de grens over om een Porsche te kopen. Als men slim is doet men dit vooral nu, want de verwachting is dat binnenkort de Chinezen alles gaan opkopen. In China mag men nu nog alleen nieuwe Porsches bestellen via de importeur. Naar verwachting wordt de invoer van klassieke Porsches binnenkort een feit en dan gaan de prijzen gigantisch omhoog. Deze schaarste gaat er vermoedelijk voor zorgen dat er in Europa weinig klassiekers meer te koop zullen zijn. De chinezen hebben geld en zijn niet te beroerd om het uit te geven aan mooie dingen. Een klassieke Porsche mag ten slotte niet ontbreken in het assortiment van de autoverzamelaar. Ten tijde van de economische hoogdagen in Japan, gingen er veel containers vanuit de USA naar Japan of met een tussenstop in Nederland. Veel Nederlandse handelaars gingen op zoek in Amerika om een mooie auto te vinden en deze vervolgens met minimaal 2 stuks in een container te stoppen.