Mini club zuidholland
Image default
Dienstverlening

Een systeem van truss huren voor je evenement

Wat is het nu van een truss huren voor je evenement?

Bij evenementen wordt er vrijwel altijd gekozen voor het truss huren. Dit komt omdat een systeem als dit eigenlijk onmisbaar is deze contreien. Zowel bij concerten en theatertours als bij professionele evenementen zie je ze vaak gebruikt worden. Het zijn constructies die gemaakt zijn om audiovisuele apparatuur in de lucht te krijgen. Denk hierbij aan verlichting en geluidsinstallaties. Afhankelijk van de grootte van het evenement is het soms verstandig om het geluid verder te laten reiken. Dit bereik je door de bron hoger te plaatsen, zodat het over de bezoekers heen gaat. Hetzelfde geldt voor (tijdelijke) locaties met tribunes. Ook daar moeten de mensen die ver weg van het podium zitten, kunnen horen wat er wordt gezegd of gezongen. Maar ook verlichting speelt een rol. Door het hoger ophangen van profielspots en andere soorten verlichting creëer jij een ander beeld op het podium dan wanneer deze lampen op ooghoogte staan. Daarom is een truss huren te doen met vele redenen.

De truss constructie is ideaal voor vervoer

Een truss element is gemaakt van aluminium en is daarom zeer licht in gewicht. Dit maakt het ideaal voor vervoer naar je evenementenlocatie. Zeer gemakkelijk kan een truck gevuld worden met deze materialen. Ook kunnen ze relatief makkelijk gestapeld worden door hun vorm en hun gewicht. Zo kunnen de leveranciers hun truck(s) zo efficiënt mogelijk indelen met de door jou gehuurde trussen.

Waarom het huren van een truss zo handig is

Voor jouw evenement is het waarschijnlijk verstandig om te kiezen voor een truss huren. Er bestaan partijen waarbij je ook tot koop kunt overgaan, maar dit is niet altijd efficiënt. Het is namelijk fijn als jij de trussen kwijt kunt bij de leveranciers na afloop van het evenement. Je hoeft dan niet zelf voor opslag te zorgen en vervoer ervoor te regelen van je eigen loods naar de evenementenlocatie. Je kunt hierover afspraken maken met de partij waarbij jij de trussen huurt. Je hebt er voor en na je event geen omkijken naar. Vaak wordt je bij deze leverende partijen geheel verzorgd en zullen ze de materialen brengen, installeren en ophalen.

Ga op zoek naar een truss systeem op maat

Een truss systeem bestaat uit meerdere losse elementen. Deze zijn met elkaar te verenigen tot een groot systeem. Er bestaan verschillende soorten. Zo kun je bijvoorbeeld een lange rechte lijn maken met rechte truss elementen. Maar misschien vraagt jouw evenementlocatie wel voor een oplossing met bochten of hoeken. Wat je ook wilt: bij de meeste specialisten zijn deze opties te verkrijgen. Overleg met de leverancier als je geen idee hebt over welke elementen je moet gebruiken.

Laat de installatie van trussen doen door deskundigen

Houd in je achterhoofd dat jij niet zelf de trussen kunt installeren. Dit moet een gecertificeerde partij doen omdat het gaat om werken op gevaarlijke hoogten. De audiovisuele materialen zijn erg zwaar. Alleen iemand met het juiste certificaat mag dit voor je doen. Je doet er goed aan altijd te overleggen met de partij waarmee je wilt samenwerken. Het kan nooit kwaad om hier extra navraag na te doen. Zo weet je zeker dat je uiteindelijk in zee gaat met een partij waarbij jij je truss huren kunt en ook kunt laten installeren.

https://riggingbox.nl/