Mini club zuidholland
Image default
Zorg

Eigen praktijk starten als fysio- of ergotherapeut? Regel eenvoudig met Edevop je administratie

Ben je fysiotherapeut en wil jouw eigen fysiotherapie praktijk starten? Dan zijn er een aantal dingen die je moet regelen. Als je een eigen praktijk wilt beginnen is het handig om een ondernemingsplan op te stellen. Hierin beschrijf je hoe je praktijk eruit komt te zien, welke vaardigheden je bezit, het onderscheidend vermogen van jouw praktijk, waar je jouw praktijk gaat vestigen, wat het tarief zal zijn, manieren om aan klanten te komen en hoe de financiering geregeld wordt.

Ook dien je als zelfstandig ondernemer je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Tijdens deze inschrijving wordt je geregistreerd bij de belastingdienst en ontvang je een fiscaal nummer. Als zorgaanbieder heb je ook een AGB code nodig om de gegeven zorg te kunnen declareren. Voor het indienen van declaraties bij zorgverzekeraars dien je in het bezit te zijn van een VECOZO-certificaat. Bij het starten van een eigen praktijk is het ook van belang om je tarief te bepalen. In het zorgkader van de overheid staat het maximale tarief waar je je als zorgverlener aan dient te houden. Ook is het handig om een modelovereenkomst af te sluiten voor een waarnemer die jouw werk dan tijdelijk uitvoert. Deze overeenkomst is nodig als je niet op de praktijk kunt zijn door ziekte of vakantie.

EPD software pakket

Naast al deze punten is het ook slim om te kijken naar een EPD software pakket om je administratieve zaken goed te regelen. Een gebruiksvriendelijk en veilig softwarepakket is Edevop Online. Deze software bevat een EPD formulier, een agenda, declaratiemogelijkheden, facturatie mogelijkheden, een koppeling met QDNA/Mediquest/Qualiview om patiënt ervaringen te meten en een koppeling met Zorgmail om veilig email berichten te verzenden. Je werkt met deze software vanuit een website wat als voordeel heeft dat je altijd en overal kunt inloggen. De software van Edevop is geschikt voor de volgende beroepsgroepen: fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en oefentherapeuten. Dus ben je ergotherapeut en wil je een eigen praktijk starten in ergotherapie? Dan is Edevop een geschikt softwarepakket.

https://www.edevop.nl