You are here: Home » Recreation / Autos » Heerlijk zwemmen

Heerlijk zwemmen

Levensgenieters, geluksvogels, waterratjes, piraten, het maakt niet uit wat je bent je hebt allemaal een ding gemeen: zwembaden. Inderdaad iedereen houd van een zwembad, dat is ook te begrijpen omdat het leven nou eenmaal begonnen is in het water en we water nodig hebben om te overleven. Kort door de bocht zijn we biologisch geprogrammeerd om van zwembaden te houden. We kiezen er niet voor niks voor om tijdens vakanties met z’n allen massaal aan het zwembad te liggen en te genieten van de zon en verkoeling. Naast een speelparadijs en een biologisch must zijn zwembaden ook heel goed voor je. Sommigen hebben ook het geluk om in het bezit te zijn van een eigen zwembad waarin optimaal kan worden genoten. Zorg jij goed voor je zwembad dan wordt je beloond met een bad met kristalhelder water. Daarom een aantal tips om je zwembad goed schoon te houden.

Buitenbaden hebben net wat extra onderhoud nodig omdat er nou eenmaal wat meer afval in het water terecht kan komen. Om dit deels te ontlopen is het slim om een zwembadzeil aan te schaffen. Zo wordt buiten gebruik het zwembad afgedekt waardoor afval moeilijker in het zwembad terecht komt. Als bonus voor verwarmde buitenbaden hebben de zeilen ook een isolerende werking waardoor er aanzienlijk wordt bespaard in de stookkosten. Wat niemand wil is een lek in zwembad. Dit kan voorkomen worden door het zwembad in een goed hoesje te steken. Elbe zwembadfolie is bestand tegen scherpe steentjes die proberen jouw pret te bederven.

Naast het afdekken en beschermen is ook hygiëne van groot belang. Het is erg duur, tijdrovend en milieu onvriendelijk om het water bij elk gebruik opnieuw te vullen. Daarom dien je het water goed te onderhouden. Hierin zijn 2 factoren belangrijk: PH-waarde en Chloorwaarde. Het is belangrijk dat de PH-waarde tussen de 7,0 en 7,8 ligt. Dan weet jij zeker dat het chloor zijn werking kan doen. Chloor voorkomt namelijk de ontwikkeling van micro-organismen in het water.

http://www.zwembadfolie.nl