Mini club zuidholland
Image default
Woningen

Hoe zorg je voor een veilige woning?

Het is belangrijk om je huis inbraakproef te maken. Dit betekent dat inbrekers niet gemakkelijk binnen kunnen komen. Er zijn een aantal dingen die je hieraan kunt doen. Zo is het belangrijk om goede sloten op je deuren en ramen te hebben, maar er zijn ook andere manieren waarop je je huis veiliger kunt maken. In dit artikel vertellen we je meer over deze manieren!

Stappen die je kunt ondernemen voor een veilige woning

– Zorg ervoor dat je sloten goed werken. Inbrekers kunnen soms sloten forceren, dus het is belangrijk om sloten te hebben die hiertegen bestand zijn. Je kunt bijvoorbeeld een slot met drie punten kiezen, in plaats van een slot met twee punten. Dit soort sloten is moeilijker te forceren. Laat je sloten controleren door Exacto-slotenexpert.nl.

– Maak gebruik van beveiligingscamera’s of alarm systemen. Als inbrekers weten dat er beveiliging aanwezig is, zullen ze minder snel proberen binnen te komen.

– Zorg ervoor dat er geen struiken of andere dingen voor je deur staan. Inbrekers kunnen hier achter wegduiken om onopgemerkt binnen te kunnen komen.

– Laat geen waardevolle spullen zichtbaar liggen in je huis. Als inbrekers zien dat er waardevolle spullen in je huis liggen, zullen ze eerder geneigd zijn om binnen te breken.

Dit waren enkele tips om ervoor te zorgen dat je huis inbraakproef is. Als je deze stappen onderneemt, verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk! Wanneer er toch een inbraak plaatsvindt, is het belangrijk om direct contact op te nemen met de politie. Zij kunnen dan onderzoek doen naar wat er precies gebeurd is en eventuele sporen achterhalen. Daarnaast is het belangrijk dat je een slotenmaker belt om je sloten te vervangen voor nieuwe. Op die manier zorg je gelijk dat je sloten weer veilig zijn er niet nog eens ingebroken kan worden.