Mini club zuidholland
Image default
Dienstverlening

Scheiden Zonder Zorgen

Er is helaas geen handboek over hoe je kunt scheiden zonder zorgen. Je hoort natuurlijk vaak over vechtscheidingen en relaties die met veel problemen eindigen. Dit hoeft niet jouw voorbeeld te zijn. Ondanks dat er geen vaste spelregels zijn over hoe je een scheiding goed kunt doorlopen, zijn er wel een aantal adviezen waar ieder koppel dat wilt scheiden iets aan heeft. Zijn jullie van plan te gaan scheiden en willen jullie problemen voorkomen? Lees dan gauw verder voor tips en adviezen om te scheiden zonder zorgen. 

 

Start mediation

Zijn jullie beiden klaar met de relatie en willen jullie zonder al te veel zorgen scheiden? Dan hoef je dit niet eens met advocaten in een rechtbank te beklinken. Wist je dat je middels mediation ook jouw scheiding kunt regelen. Een mediator werkt als onafhankelijke partij dat naar alle belangen luistert. De mediator komt met een voorstel en daar kunnen jullie mee akkoord gaan of niet. Scheidingsmediation kan je veel gedoe én kosten besparen. Wanneer jullie vriendschappelijk uit elkaar willen gaan, is de hulp van een mediator een echte aanrader. 

 

Praktische oplossingen

Er moet praktisch heel wat veranderen wanneer je gaat scheiden. Wat gebeurt er met jullie woning bijvoorbeeld? Wie blijft er wonen of gaan jullie allebei verhuizen? Hoe regelen jullie de eigendom van een gezamenlijke auto en wie krijgt de hond? Dit zijn enkele voorbeelden die allemaal geregeld moeten worden. Het is verstandig om ook hier een professionele en onafhankelijke partij naar te laten kijken. Je kunt dit letterlijk overlaten aan een mediator om uit te puzzelen. Door deze praktische zaken al tijdig op te lossen, voorkom je een lange nasleep van de scheiding. 

 

Emotionele impact

Scheiden is niet niets, of je nu al vrienden uit elkaar gaat of niet. Onderschat niet de invloed van een scheiding. Het is daarom een aanrader om emotionele hulp te zoeken. Dit kan natuurlijk een goed gesprek met een vriend of vriendin zijn, maar het is nog beter om ook hier een professional voor te regelen. Zo zorg je dat je ook emotioneel de scheiding goed overleeft.

Scheiden zonder zorgen is een reële droom. Door jullie zaken goed op orde te hebben en de juiste hulp in te schakelen, hoeft een scheiding niet problematisch te verlopen. Regel niet alleen alle praktische zaken, maar zorg er ook voor dat je hulp krijgt bij de emotionele verwerking van de scheiding.