Mini club zuidholland
Image default
Management

Small business ideas for students

Bedrijfsideeën voor studenten aan de universiteit

Op zoek naar inspiratie? Hier zijn 9 ideeën voor een bijbaan die je op de universiteit zou kunnen beginnen. Als je hoopt dat het je fulltime onderneming wordt nadat je bent afgestudeerd, is het belangrijk om in gedachten te houden wat je sterke punten en waarden zijn, en wat je het liefst zou doen.

 

1. Verkopen op eBay

Je kunt echt alles online verkopen, maar het is belangrijk om na te denken over wat je de beste winstmarge oplevert. Je zou kunnen samenwerken met een groothandel om de producten die je wilt verkopen in bulk in te kopen, of je zou vintage kleding of zelfgemaakte artikelen kunnen verkopen.

 

Bedenk wat op dit moment populair is en je zou zelfs een aantal van je producten kunnen testen met een focusgroep van je studiegenoten. Voor meer tips, bekijk onze gids voor het vinden van een product om online te verkopen.

 

2. Ontwerp ambachtelijke producten

Als je artistiek bent en op zoek bent naar een creatieve onderneming die je vanuit je universiteitsaccommodatie kunt starten, waarom probeer je dan niet een ambachtelijk bedrijf te beginnen? Populaire ideeën zijn kaarsen maken, sieraden maken of je eigen ingelijste kunstdrukken verkopen.

 

Het mooie is dat je dit vanuit huis kunt doen, maar je kunt er ook op uit gaan door je eigen ambachtelijke kraampje op lokale markten te zetten. Je universiteit heeft vast wel evenementen voor ambachtslieden, vooral rond de feestdagen, dus kijk uit naar die op de campus.

 

3. Bijles

Volgens Student.com verdient 20 procent van de studenten geld met bijles geven. En waarom ook niet? Als je al wat verder bent in je universitaire carrière, kun je eerstejaars studenten helpen met hun studie in jouw specialisme of zelfs schoolgaande kinderen helpen met hun GCSE wiskunde en Engels.

 

Het goede nieuws is dat je niet veel nodig hebt om van start te gaan, alleen je kennis en eventuele specifieke materialen voor het onderwerp. En als het afgelopen jaar ons iets heeft geleerd, kunt u dit ook als een online dienst aanbieden.

 

4. Social media influencer

Veel studenten verdienen geld zonder hun slaapkamer te verlaten door merken te promoten op hun social media accounts in ruil voor geld. Als je een sterke aanhang hebt en een betrokken publiek, kunnen merken geïnteresseerd zijn in een samenwerking met jou als influencer.

 

Je hebt niet per se duizenden volgers nodig, je moet gewoon je niche vinden en bereid zijn om een paar keer per week te posten.

 

5. Start een YouTube kanaal

Zorg voor een camera, geluidsapparatuur en een mooie achtergrond en je kunt de volgende grote vlogger worden. Modevlogs, make-up tutorials en reisvlogs zijn allemaal populaire trends op YouTube. Je kunt zelfs de uitdagingen, geneugten en ervaringen van het studentenleven vastleggen.

 

Geld verdienen op YouTube kan heel wat tijd en moeite kosten, maar als je je kijkcijfers begint te zien stijgen, kun je misschien geld verdienen via reclame-inkomsten of kanaallidmaatschap.

6. Honden uitlaten

Als je van dieren houdt en meer tijd met honden wilt doorbrengen, kun je je tijd tussen de lezingen door gebruiken om hondenuitlaatservices aan te bieden.

 

In onze gids over hondenuitlaatservices vind je alles wat je nodig hebt om je op te richten, van opleidingen en vergunningen die je nodig hebt tot hoe je nieuwe klanten aantrekt en uitzoekt wat je gaat aanrekenen.

 

7. Word freelancer

Freelancen is een geweldige manier om wat extra geld te verdienen, maar met een beetje hard werken en netwerken kun je er je fulltime inkomen van maken. Copywriting is een populaire dienst om aan te bieden omdat veel bedrijven op zoek zijn naar ondersteuning bij het schrijven van bijvoorbeeld blogs en nieuwsartikelen.

 

Andere veel voorkomende freelance mogelijkheden zijn fotografie en grafisch ontwerp. Wat je vaardigheden ook zijn, freelancen is een manier met weinig risico’s om te beginnen met het opbouwen van je klantenbestand en het vinden van je niche.

 

8. Bedrijf in eten en drinken

Als je een passie voor eten hebt, waarom breng je je culinaire creaties dan niet aan het publiek door een zaak in eten en drinken te beginnen? Je zou een taarten- en bakbedrijf kunnen beginnen vanuit je keuken en verkopen aan marktkraampjes op de campus. Of je kunt maaltijden gaan bezorgen, kooklessen gaan geven of zelfs gaan werken aan je eigen zaak als foodtruck.

 

Er zijn echter wetten en regels voor het verkopen van voedsel aan het publiek, waaronder het verstrekken van informatie over allergenen. Controleer de richtlijnen van de Food Standards Agency en registreer je zaak binnen 28 dagen bij de plaatselijke autoriteiten.

 

9. 9. Studentenverhuisbedrijf

Een verhuisbedrijf starten lijkt misschien een dure optie, maar het is iets waarmee je klein kunt beginnen om het water te testen. Het huren van een busje voor een paar uur of het gebruik van een stadsautoclub is relatief goedkoop en kan vaak last minute worden geregeld. Dit betekent dat u studentenverhuizers kunt boeken voordat u zich vastlegt op een financiële uitgave.

 

Houd er rekening mee dat de meeste studenten aan het begin en het einde van het studiejaar hulp nodig hebben bij het verhuizen, dus je zult het waarschijnlijk erg druk hebben rond juni, juli en september, maar de rest van het jaar is het vrij rustig – wel handig om je bedrijf in te passen rond je studie.

 

Als je bijverdienste een succes wordt, kun je overwegen of je een busje moet kopen of leasen voor je bedrijf.

 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/