Mini club zuidholland
Image default
Woning en Tuin

Tuinkamers

Tuinkamers zijn kleine gebouwen niet groter dan een schuur dat doorgaans voor opslag wordt gebruikt alhoewel er tegenwoordig steeds meer gebruik voor gemaakt voor andere doeleinden. Door tekort aan ruimte worden tuinkamers steeds vaker ook gebruikt als een extra kamer.

Het is mogelijk om tuinkamers in te richten tot extra kamers zodat er meer ruimte is. De extra kamer kan gebruikt worden door gasten bijvoorbeeld of er zijn zelfs mensen die het aan studenten verhuren. Een tuinkamer heeft niet veel nodig om ingericht te worden tot een slaapkamer wanneer de isolatie goed is.

Ook ondernemers maken gebruik van tuinkamers om geld te besparen. Ze richten hun tuinkamer om tot een thuiskantoor waar ze kunnen werken. Zo hoeven ze niet een werkruimte of een kantoor te huren voor hun werk. Vooral als startende ondernemer is dit een goede manier om geld te besparen op de kosten van het huren van een kantoor.

Als je geen tuinkamer hebt is het wel mogelijk om er een te laten bouwen. De kosten voor het laten bouwen van tuinkamers liggen tegenwoordig veel lager en het is zeker de investering waard. Het is ook mogelijk om het op korte termijn te laten bouwen.