You are here: Home » Telefonie » VoIP is niet hetzelfde als SIP

VoIP is niet hetzelfde als SIP

Een KMO kan veen geld besparen door iets verder te zoeken. Een complete centrale kan aan het internet worden gehangen. Om te bellen met VoIP heb je geen speciale hardware nodig. Je met een computer, internetaansluiting en headset al aan de slag. De meest bekende en gebruikte applicatie is Skype.

Ook op mobiel gebied zijn er intussen veel VoIP-oplossingen beschikbaar gekomen in de vorm van apps. Bekende clients zijn Viber, iCall, Truphone en iSkoot. Een groot voordeel van dergelijke applicaties is dat je via WiFi kunt bellen en sms’en en daarmee je dure telefoonabonnement ontlast. Ook het gebruik van VoIPcheap is heel interessant, omdat je deze applicatie op de PC en smart phone kunt gebruiken.

Toch moet je opletten, want het nadeel van het analoge netwerk is tevens ook een voordeel. Het is moeilijker te hacken. De meeste gebruikers maken zich hier niet druk over. Zij willen vooral goedkoop kunnen bellen. Bedrijven hebben vaak een intelligentere oplossing in de vorm van een VoIP telefooncentrale. Het is niet eenvoudig om deze te selecteren. Ga je bij een grote organisatie terecht dan ben je slechts een nummer in geval van een storing. Deze kun je vaak pas aanmelden nadat je al heel lang in een wachtrij hebt ‘gehangen’… en om dan ook nog slecht geholpen te worden.