Mini club zuidholland
Image default
Energie

Een aggregaat met opslag van energie

Opslag van energie in aggregaten

Met de focus op een beter klimaat wordt er meer en meer aandacht besteedt aan de opslag van energie in aggregaten. Dat zorgt ervoor dat er ontwikkelingen komen die zorgen dat er niet volledig een beroep gedaan hoeft te worden op de originele verbrandingsmotor in het aggregaat. Door gebruik tegelijkertijd gebruik te maken van een accu zorg je voor de opslag van energie. Deze energie kun je op een later moment inzetten.

Wat is de werking van een aggregaat?

Over het algemeen wordt een aggregaat ingezet op ofwel plekken waar geen stroomtoevoer is of op plekken waar het regulier aanwezige stroomnetwerk niet mag uitvallen. Bij het eerstgenoemde kun je denken aan een evenementen op een grasveld. Hierbij maak je het met een aggregaat mogelijk om de voor dat evenement benodigde apparaten van genoeg stroom te voorzien. Bij tweede voorbeeld moet je denken aan ziekenhuizen of verzorgingstehuizen. Wanneer hier de stroom uitvalt kan dat levensgevaarlijke situaties opleveren. Vandaar dat er altijd een backup beschikbaar moet zijn.

Gebruik de opslag van energie buiten het piekmoment

Een andere sector waarin een aggregaat wordt gebruikt is de bouw. En juist in deze sector kan de opslag van energie een grote rol spelen. Er wordt namelijk in de nacht dikwijls niet gewerkt. Het zou zonde zijn als een grote generator daarom de hele nacht zou moeten draaien om slechts een aantal beveiligingscamera’s en lampen van stroom te voorzien. Voor deze momenten is het gebruik van een accu in een aggregaat een geweldige oplossing. Buiten de piekuren van de aggregaat wordt de stroom gebruikt die afkomstig is uit de opslag. Zo voorkom je een heleboel (onnodige) uitstoot van schadelijke stoffen en ga je zelfs geluidsoverlast tegen.

Hernieuwbare stroom als extra mogelijkheid

Waar een aggregaat met een accu al een zeer groene oplossing genoemd mag worden, is een aggregaat met de opslag van energie uit hernieuwbare bronnen al helemaal milieuvriendelijk. Zonnepanelen kunnen namelijk ook worden ingezet in combinatie met de accu. Zo creëer je een drietrapssysteem waarbij de energie eerst van de zonnepanelen afkomt, vervolgens van de accu en als laatste vanuit de dieselmotor. Het is daarmee een ontzettend goede keuze voor een beter milieu.

Overleg met een specialist op dit gebied

Als je meer wilt weten over de mogelijkheden van opslag van energie dan is het verstandig om contact op te nemen met een specialist op dit gebied. Zij kunnen jou informeren en vaak zelfs adviseren in de voor jou best passende optie. Realiseer je dat de keuze voor een aggregaat met opslag van energie altijd een waardevolle investering is.

https://www.bredenoord.com/nl/kennis/energie-opslag/