Mini club zuidholland
Image default
Energie

Een gids voor de aankoop en installatie van veiligheidsverlichting

Beveiligingsverlichting biedt een extra niveau van veiligheid en zekerheid. Het is een geweldige manier om indringers af te schrikken, zichtbaarheid te bieden in donkere gebieden, en u een veilig gevoel te geven wanneer u ’s nachts over uw eigendom loopt.

Lichtbron bepalen

Bij de keuze van veiligheidsverlichting zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden. Ten eerste moet het type lichtbron worden bepaald. Opties zijn onder meer LED-, halogeen- en TL-verlichting. LED-lampen zijn het meest energie-efficiënt en gaan tot 50.000 uur mee. Halogeenlampen geven meer licht, maar verbruiken meer elektriciteit dan LED’s. TL-verlichting is niet zo helder als andere keuzes, maar biedt een betere dekking in grotere gebieden.

Kies een goede plek

Zodra het type veiligheidsverlichting is gekozen, is het tijd om de beste plaats voor de installatie te bepalen. Veiligheidsverlichting voor buiten moet op ten minste 10 meter afstand van deuren en ramen worden geplaatst. Zo kan het licht een groot gebied bestrijken en wordt verblinding tegengegaan. Overweeg om bewegingssensoren of timers te installeren op verlichting op plaatsen die vatbaar zijn voor indringers, zoals zij-ingangen of verduisterde alpen.

Bepaal het verlichtingsarmatuur

De volgende stap is het bepalen van het type verlichtingsarmatuur dat nodig is. Wandlampen zijn ideaal voor het verlichten van voetpaden, veranda’s en deuropeningen. Hanglampen zijn ideaal voor het verlichten van tuinen en opritten. Plafond- of inbouwarmaturen kunnen binnen of buiten worden gebruikt voor een subtielere verlichting.

Ten slotte is het tijd om de veiligheidsverlichting aan te schaffen en te installeren, dan is Elektricien Purmerend de perfecte keuze als u niet de nodige kennis en ervaring heeft. Onze ervaren elektriciens beschikken over de kennis en expertise om uw beveiligingsverlichtingssysteem correct en veilig te installeren.