Mini club zuidholland
Image default
Winkelen

Een lange afstand fietsen? Denk eens na over een elektrische fiets

Een lange fietstocht is een gezellige en actieve activiteit om samen te doen met familie of vrienden. Je hoeft geen fietsfanaat te zijn, om ontspannen een lange afstand te kunnen fietsen. Wil jij jezelf hier nou compleet op voorbereiden? Lees dan hier hoe je door het aan te schaffen van een elektrische fiets volledig bent voorbereid om elke afstand af te leggen.

Wat houdt een elektrische fiets in?

Elektrische fietsen zijn worden ondersteunt door een accu, die de een motor in de fiets draaiende houdt. De motor zorgt ervoor dat je zelfs met een sterke tegenwind gemakkelijk vooruit komt. Naast het feit dat je de accu eenvoudig kan opladen via een regulier stopcontact, is het ook mogelijk om je fiets zonder accu gewoon te blijven gebruiken. Daarnaast zijn elektrische fietsen erg milieuvriendelijk ten opzichte van auto’s en brommers. In vergelijking met auto’s, stoten elektrische fietsen wel 200 keer minder CO2 uit.

Diverse keuzes

Of je nou van plan bent om een elektrische fiets voor dagelijks gebruik aan te schaffen of simpelweg voor tijdens de vakantiedagen, er zijn elektrische fietsen in verschillende soorten en maten te vinden. Dankzij het grote aanbod is er dus voor iedereen wel wat te vinden. Het maakt niet uit of je nou op zoek bent naar een elektrische damesfiets met elektrische ondersteuning en een dichte kettingkast, die voorkomt dat je kleding tussen je fietsketting vast komt te zitten of een goedkope elektrische herenfiets die altijd klaar staat, ongeacht of je accu is opgeladen of niet.

Ultieme bescherming tot aan het volgende avontuur

Bij het aanschaffen van een elektrische fiets is het belangrijk dat je ook meteen een geschikt fietsslot erbij koopt. Als je dit namelijk niet doet, is de kans groot dat je elektrische fiets wordt gestolen. Koop daarom een geschikt ring- of kettingslot, zodat je elektrische fiets buiten veilig op zijn plek blijft en gelijk klaar is voor volgend gebruik.