Mini club zuidholland
Image default
Vakantie

Uitstapje naar de Achterhoek tips & to do’s

Sinds de Corona crisis zijn Nederlanders steeds meer op vakantie gegaan in eigen land. Door de lockdown, avondklok en restricties om te reizen bleef er niet heel veel meer over om te gaan doen. Hierdoor is wandelen in een van de vele natuurgebieden in Nederland populairder geworden. Mensen die in het noorden van het land wonen zijn ineens in het zuiden op vakantie gegaan. Terwijl anderen hun eigen stad gingen ontdekken. En ja we moeten toegeven ook in ons koude kikkerlandje Nederland is er toch meer te doen dan je denkt. 

 

Wat dacht je van een huisje huren in een luxe vakantiepark in Nederland of juist een uistapje maken naar de Achterhoek en daar overnachten. Het kan allemaal en wacht niet te lang want voor je het weer zit je weer verplicht thuis. 

 

Waar ligt de achterhoek?

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van de Achterhoek alleen komt het niet helemaal bij je op waar het precies ligt. En tja wat is de Achterhoek nou eigenlijk? Is dat een plaats een dorp of een gebied? Om antwoord te geven op deze vragen: de Achterhoek is streek in de provincie Gelderland. De streek grenst tegen Duitsland aan en ligt in het meest Oosterlijke gedeelte van Gelderland. In de Achterhoek vind je de steden: Zutphen, Doetichem, Lochem, Winterswijk, Aalten, Bronkhorst, Groenlo, Doesburg en Ruurlo. Grote kans dat je maar twee van de negen steden kent. En dat is logisch want Ruurlo en Groenlo zijn ook maar kleine dorpjes. 

Overnachten in de Achterhoek

Hoewel de Achterhoek voor sommige inwoners net iets te ver ligt om op bezoek te gaan. Kan een tripje naar deze streek zeer leuk zijn. Overnacht in een vakantiepark in de Achterhoek en ga voor een weekend waarbij luxe voorop staat. Kom even helemaal tot rust in het vakantiepark van Hofparken. Of ga gezellig met het hele gezin een weekendje overnachten. 

 

Als je uit een grote stad komt en toe bent aan rust dan is de Achterhoek een ideale plek om naar toe te gaan. Het tempo zal hier een stuk lager liggen en ook is en meer natuur. Je kunt heerlijk wandelen, rustig slapen en lekker eten in een van de vele restaurants die er zijn. 

 

Benieuwd wat je allemaal kan doen in de Achterhoek? Lees dan snel verder. 

Leuke to do’s in de Achterhoek

Lekker lunchen of dineren dat kan je zeker wel in deze streek. Maar eigenlijk wil je op zoek gaan naar uitstapjes die uniek zijn. Uitstapjes die je in je eigen stad of dorp niet zou kunnen doen. Dan voelt het echt even alsof je niet meer in je eigen land bent maar gewoon in het buitenland. En dat is de bedoeling van een vakantie in eigen land. 

 

Kasteel Slangenburg

Even een dagje genieten van de rust en de natuur? Dan is een bezoek aan kasteel Slangenburg een echte must. Het kasteel is omgeven door bos, hierdoor ben je één met de natuur. 

Museum Staal 

Plan een bezoek aan het kleinschalige maar zeer leuke museum Staal. Laat je inspireren door de architectuur en de natuur rondom het museum. Ook is er een bibliotheek aanwezig in het museum waar je leuke boeken kan kopen of lezen. 

 

https://www.hofparken.nl/vakantieparken/