Mini club zuidholland
Image default
Zakelijk

Volg deze hypotheek tips

Met deze 10 hypotheek tips ga jij gegarandeerd de juiste keuze maken bij het aanvragen van een hypotheek. Het is niet zomaar een beslissing die je gaat nemen. Het kopen van een huis is al een behoorlijke beslissing op zich en daar wil je natuurlijk de juiste hypotheek bij afsluiten, want je weet dat je hier jaren aan vast gaat zitten. Lees dus onderstaande tips goed door voordat je een beslissing maakt voor een hypotheek afsluiten. Je kunt het beste kiezen voor het advies van een onafhankelijke partij, omdat zij niet aangesloten zijn bij een organisatie die als doel heeft winst te maken en je juist wil voorzien van een hypotheek die voor hen veel rendement behaalt.

 

Eerste hypotheek tips

Daarnaast is een van de hypotheek tips dat je moet kijken naar de vergelijking van je netto maandlasten. Een hypotheek bestaat uit een aflossing gedeelte, maar ook een gedeelte waar je rente over betaald. Een deel van de hypotheek die je betaald is als het ware een spaarpot, maar het overige gedeelte is rente die je betaalt. Daarom moet je goed kijken naar de netto maandlasten die je uiteindelijk moet betalen en of het zinvol is om die investering te doen, of dat je er juist alleen maar op achteruit gaat. Daarnaast is het goed om de derde van de hypotheek tips goed te bekijken. Dat gaat over het wel of niet afsluiten van een overlijdensverzekering. Dit wordt namelijk meegenomen in de berekening van de hypotheek.

 

Looptijden

Wanneer je jouw eigen middelen gebruikt wordt je hypotheek lager, maar is het wel rendabel? Deze vierde van de hypotheek tips is een heel belangrijke. Denk er goed over na hoeveel geld je uit je eigen zak wilt gebruiken voor de koop van je huis? Kijk ook goed naar de looptijden van de hypotheken. De ene hypotheek heeft een lange looptijd en de ander moet je binnen een kortere periode aflossen, dan gaat het bedrag dus automatisch omhoog.