Mini club zuidholland
Image default
Recreation / Autos

Behoud de veiligheid op de weg en kies voor een achteruitrijcamera

Elke automobilist streeft naar een toename van de schadevrije jaren, dat zal leiden tot financiële voordelen. Echter neemt het verkeer dagelijks toe, waardoor de verkeersveiligheid afneemt. Hierbij is het, voor automobilisten, essentieel een goed inzicht te hebben over de situatie rondom het voertuig om mogelijke schade te voorkomen.

Een achteruitrijcamera is al jaren een populair product op de markt. Bij aanschaf van een achteruitrijcamera set krijgt de automobilist een prettig overzicht. Invoegen, parkeren of achteruit rijden zal niet langer een probleem zijn. Tegenwoordig is een achteruitrijcamera te koop in vrijwel alle kleuren, soort en maten.

Stof- en waterdichtheid

Een voertuig zal over het algemeen dag en nacht blootgesteld worden aan vrijwel iedere weersomstandigheid. Om de kwaliteit van de achteruitrijcamera te behouden, zijn alle camera’s voorzien van een IP-waarde, oftewel een interne protectie-waarde, waarbij het eerste cijfer de stofdichtheid aangeeft en het tweede cijfer de waterdichtheid. Alle achteruitrijcamera’s zijn stofvrij, waardoor de cijferreeks altijd begint met 6. Echter zit er wel verschil in de waterdichtheid. Hierbij geldt: hoe hoger het nummer, hoe beter de bescherming tegen vocht is.

Connector kwaliteit

Om de beelden, die de camera gedurende het achteruit rijden, te zien, wordt de achteruitrijcamera vaak aangesloten op de navigatie of een multimedia systeem. Deze verloopkabel tussen de media wordt een connector genoemd. Helaas zijn connectoren vaak zeer gevoelig voor water, waarbij het belangrijk is om te kijken naar robuuste waterbestendige schroefconnectoren.

Nachtzicht

Om de draadloze achteruitrijcamera zowel overdag als ’s nachts te gebruiken, is het essentieel dat de camera voorzien is van een infrarood nachtzicht. Op die manier wordt het mogelijk om ook in een donkere omgeving goed zicht te houden. Hierbij zal het beeld wel zwart-wit worden weergegeven.

Camera’s zonder infrarood zullen gebruik maken van het aanwezige licht op dat moment, waardoor het nachtbeeld minder helder zal zijn ten opzichte van een achteruitrijcamera die voorzien is van een infraroodlamp.

dit zorgt ervoor dat je ook ’s nachts goed zicht houdt, het beeld zal dan wel automatisch in zwart wit worden weergegeven. Let bij de aanschaf van een camera dus op of deze is voorzien van infraroodlampjes. Daarbij wordt tevens aangegeven wat de afstand is die met behulp van het infrarood kan worden gekeken.

http://vanzwitserland.nl