Mini club zuidholland
Image default
Aanbiedingen

Door weer en wind toch een mooi zwembad: zo doet u het!

Met de steeds warmer wordende zomers, zoeken mensen naar verkoeling. De een doet dat met airconditioning, de ander met een verfrissende duik in het zwembad. Een zwembad biedt de ideale uitkomst wanneer u houdt van banen trekken, maar ook houd van ontspanning op een luchtbedje. Wel komt er veel onderhoud kijken bij een zwembad. U voorkomt een hoop onderhoud door de aanschaf van een afdekzeil zwembad en door uw zwembad regelmatig te reinigen. Wij geven u dan ook graag wat tips waardoor u in de zomer heerlijk kunt genieten van een mooi en schoon zwembad.

Een afdekzeil

Als u een zwembad heeft herkend u het vast: U ligt de ene dag heerlijk te zonnen in een mooi schoon zwembad en de volgende dag ligt datzelfde zwembad alweer helemaal vol met takken, blaadjes en beestjes. Voordat u dus weer een aantal baantjes kunt trekken zult u het zwembad eerst weer schoon moeten zien te krijgen. Om dit te voorkomen kunt u eenvoudig een afdekzeil over uw zwembad plaatsen. Zo houdt het afdekzeil al het vuil tegen, waardoor u direct een sprong kunt wagen. Ook blijft het zwembadwater beter op temperatuur door deze ‘s nachts af te schermen met een afdekzeil. 

Reiniging

Nu u een oplossing heeft voor al het grote vuil dat terecht zou kunnen komen in uw zwembad is het tijd om een oplossing te vinden voor vuil dat bijna niet zichtbaar is. We hebben het hierbij over zonnebrandcrème, zanderige voeten en huidschilfers die terechtkomen in uw zwembadwater. Om dit tegen te gaan en/of te verminderen kunt u gebruik maken van een waterpomp en chloor. Het is wel van belang om rekening te houden met de grootte van uw zwembad en de benodigde hoeveelheid chloor en niet klakkeloos maar wat chloor in het zwembad te gieten. Door de juiste hoeveelheid chloor creëert u een optimale pH-waarde en gaat u bacteriën en algen tegen.

Zomerklaar

Ondanks uw inspanningen door het jaar heen ontkomt u er niet aan dat u uw zwembad in het voorjaar zwemklaar moet maken. Echter kunt u het uzelf wel zo makkelijk mogelijk maken. Investeer dus in accessoires als borstels, reinigingsmiddelen en netten. En mocht dit nog niet snel genoeg gaan, is een zwembadstofzuiger misschien wel iets voor u. Zo is het zomerklaar maken van uw zwembad zo gebeurt. 

 

https://www.nettenshop.nl/