Mini club zuidholland
Image default
Aanbiedingen

Maak een spiegelwand met spiegelfolie

Ben je al een tijdje op zoek naar een spiegel maar kan je net niet de juiste vinden? Dan hebben wij misschien wel de oplossing gevonden voor jou! Wist je namelijk dat je ook een spiegel kan maken met spiegelfolie. Dit geeft je de mogelijkheid om een spiegel te maken in de vorm en grootte die je zelf wilt. Spiegelfolie is heel makkelijk te verwerken. Wel dient de ondergrond glad en vlak te zijn. Is het onbewerkt hout? Dan is het aan te raden dit voor te behandelen met grondverf. Hiermee creëer je een laag waar het spiegelfolie aan kan blijven plakken. Op onbewerkt hout zal de lijm niet kunnen hechten.

 

Wat heb je nodig om spiegelfolie aan te brengen?

Het aanbrengen van folie is niet heel moeilijk maar wel een klusje waar je de aandacht bij moet houden. Als het namelijk mis gaat kun je het niet meer zomaar corrigeren. Volg daarom altijd goed de stappen wat betreft het aanbrengen van spiegelfolie. Voordat je begint heb je wel een aantal dingen nodig. Om te beginnen heb je natuurlijk passende stukken nodig. Deze meet je op met een rolmaat of liniaal en snij je vervolgens af met een Stanleymes. Het is ook aan te raden je spiegelfolie nat te plakken. Hierdoor kun je het nog iets corrigeren mocht dat nodig zijn. Daarom is een plantenspuit ook aan te raden. Om het mooi en strak op je ondergrond te krijgen is een rakel nodig. Hiermee kun je het folie gladstrijken.

 

Hoe krijg ik spiegelfolie het mooiste opgeplakt?

Nu je alle voorbereidingen hebt getroffen en je alle spullen in huis hebt is het tijd te gaan plakken. Stap voor stap vind je hieronder de volgorde om een prachtige spiegelwand te creëren.

 

  • Je begint met het op maat maken van het spiegelfolie. Meet hiervoor de ondergrond op waar je de wand wilt maken. Snijd vervolgens het folie bij van wat je hebt opgemeten.

  • Om zeker te weten dat het folie blijft hechten is een schone ondergrond nodig. De ondergrond kun je gemakkelijk stof- en vetvrij maken met een sopje. Dit sopje maak je gemakkelijk van warm water en een druppel afwasmiddel.

  • Zoals hierboven al genoemd is het aan te raden folie nat te plakken. Spray bij deze stap de ondergrond goed nat met een plantenspuit.

  • Om het spiegelfolie aan te brengen moet er nog een beschermlaag af. Haal deze niet in zijn geheel eraf want dan heb je kans dat het aan elkaar plakt. Verwijder daarom kleine stukjes van circa 10 á 15 centimeter tegelijk.

  • Om te zorgen dat je recht plakt is het aan te raden in een hoek te beginnen. Zo heb je een goede lijn hoe je precies verder kan plakken.

  • Als het helemaal naar je zin zit kun je het water gaan verwijderen. Dit doe je door van het midden naar de zijkanten te vegen met een rakel. Hiermee zorg je dat het water onder het folie vandaan komt. Zorg wel voor wat handdoeken. Anders komt dit allemaal op de grond terecht.

  • Nu ben je helemaal klaar met het aanbrengen van spiegelfolie en kun je genieten van het eindresultaat!

 

https://plakfoliewebshop.nl