Mini club zuidholland
Image default
Gezondheid

Welke soorten Acne zijn er ?

Er zijn verschillende soorten acne, waaronder:

 1. Acne vulgaris: Dit is de meest voorkomende vorm van acne en wordt gekenmerkt door witte kopjes, zwarte punten, puistjes en ontstekingen.

 2. Acne rosacea: Dit type acne treft vooral volwassenen en veroorzaakt rode vlekken en puistjes op de wangen, neus en kin.

 3. Acne conglobata: Dit is een ernstige vorm van acne die grote, pijnlijke bulten en cysten op de huid veroorzaakt. Het komt meestal voor op de rug, borst en schouders.

 4. Acne fulminans: Dit is een zeldzame en zeer ernstige vorm van acne die gepaard gaat met koorts en pijnlijke ontstekingen op de huid.

 5. Acne mechanica: Dit type acne wordt veroorzaakt door wrijving of druk op de huid, zoals door strakke kleding of sportuitrusting.

 6. Acne keloidalis nuchae: Dit type acne komt vooral voor bij mannen met krullend haar en veroorzaakt ontstekingen en littekens op de achterkant van de nek.

Het is belangrijk om een dermatoloog te raadplegen om de juiste diagnose en behandeling van acne te krijgen. Voor huidavies is het ook mogelijk om contact op te nemen met de huidspecialisten van BodySilk Laser Clinic.

Welke acne soorten kun je laten behandelen door een huidtherapeut ?

Een huidtherapeut kan verschillende soorten acne behandelen, waaronder:

 • Acne vulgaris: De meest voorkomende vorm van acne die behandeld kan worden met verschillende methoden, zoals reiniging, exfoliatie, dieptereiniging, chemische peeling en lichttherapie.

 • Acne rosacea: Een vorm van acne die wordt behandeld met medicatie, zoals antibiotica en ontstekingsremmende crèmes, en lichttherapie.

 • Acne conglobata: Een ernstige vorm van acne die behandeld kan worden met medicatie, zoals antibiotica, retinoïden en corticosteroïden.

 • Acne mechanica: Dit type acne kan worden behandeld met exfoliatie, dieptereiniging en het vermijden van wrijving op de huid.

De huidtherapeut van BodySilk kan helpen bij het bepalen van de beste behandeling voor jouw specifieke vorm van acne en kan advies geven over hoe je jouw huid het beste kunt verzorgen om verdere uitbraken te voorkomen. Het is echter belangrijk om een dermatoloog te raadplegen voor de diagnose en behandeling van ernstige of complexe vormen van acne.

Hoe kun je acne in het gezicht het beste maskeren ?

Hoewel het belangrijk is om de oorzaak van acne aan te pakken, zijn er enkele manieren om acne in het gezicht te maskeren:

 • Gebruik van foundation: Kies een foundation die past bij jouw huidskleur en textuur. Breng de foundation gelijkmatig aan met een foundationborstel, sponsje of vingers. Let op dat je de foundation niet te dik aanbrengt, omdat dit kan leiden tot verstopping van de poriën en verergering van de acne.

 • Concealer: Gebruik een concealer om individuele puistjes of roodheid te bedekken. Kies een concealer die past bij jouw huidskleur en breng het zachtjes aan met een concealerborstel of vingers.

 • Poeder: Breng een lichte poeder aan om de foundation en concealer te fixeren. Dit helpt ook om een glanzende huid te voorkomen.

 • Gebruik van kleurcorrigerende producten: Gebruik een groene kleurcorrigerende concealer om roodheid te neutraliseren, en een perzikkleurige concealer om blauwe of paarse plekken te verbergen.

Het is het advies dat je de make-up ’s avonds volledig verwijdert en jouw huid goed reinigt om verdere uitbraken te voorkomen. Probeer ook make-up te vermijden op de gebieden waar acne het ergst is om verstopping van de poriën te voorkomen.

Wat wordt verstaan onder acnetherapie?

Acnetherapie verwijst naar verschillende behandelingen die worden gebruikt om acne te verminderen, puistjes te verminderen en littekens te voorkomen. De behandelingen kunnen variëren afhankelijk van de ernst van de acne en de individuele behoeften van de patiënt. Bij BodySilk laser Clinic kunnen we je helpen met onder andere de SKinPen, ResurFX laser, peelings en een HydraFacial behandeling. Bel direct 053 303 30 13 voor meer info of een afspraak.

Maak een afspraak
https://www.bodysilk.nl/