Mini club zuidholland
Image default
Bedrijven

3 tips om je gewicht op peil te houden

Heb je ook het probleem dat je maar naar een taartje hoeft te kijken en er plakt alweer een kilo aan? Moet je ook zo vaak sporten en zo op je eten letten? Dan zit je hier goed! Want we gaan je namelijk drie tips geven om je te helpen jouw gewicht op peil te houden! Werken deze tips niet? Neem dan eens contact op met diëtist Den Haag.

Intermittend fasting

Intermittend fasting is een goede manier om je gewicht op peil te houden en je lichaam te reinigen van onnodig opgeslagen stoffen. Heb je de gewoonte om te snacken? Dan is dit wellicht dé oplossing voor jou! Bij intermittend fasting wissel je periodes van 16 -24 uur af met periodes van eten. Je kunt er zelf voor kiezen hoelang je vast en hoelang je eet, echter moet de periode van vasten altijd langer zijn dan de periode waarin je mag eten.

Houdt een dagboek bij

Weet je eigenlijk wel waar het fout gaat? Dit kun je ontdekken door een dagboek bij te houden. Houdt niet alleen bij wat je eet en wanneer je eet, maar ook hoeveel je beweegt en hoe die beweging eruit ziet. Door dit een periode bij te houden kun je ontdekken op welke momenten jij de neiging hebt om ongezond te eten of op welke dagen jij minder actief bent. Zo kun je jouw gewoontes verbeteren voor een langdurig effect.

Werk aan nieuwe gewoonten

Wist je dat het ongeveer 66 dagen duurt om een nieuwe gewoonte te ontwikkelen? Dat betekent dat je slechts 66 dagen aan je jezelf hoeft te zeggen dat je iets moet doen (of niet moet doen) tot het een gewoonte is geworden. 66 dagen een gezond én lekker eetpatroon aanhouden en het is een gewoonte! Misschien helpt het om het vol te houden met die wetenschap in je achterhoofd.

Diëtist in Den Haag kan je helpen met het verbeteren van je gewoontes en het vinden van een gezond eetpatroon dat jij lekker vindt.

https://samen-sterk.com/dietist-den-haag/