Mini club zuidholland
Image default
Bedrijven

Beste bijbaantjes voor scholieren

Voor scholieren kan het soms lastig zijn om een bijbaantje te vinden dat leuk is én ook nog een beetje goed betaald. Jongeren kijken meestal niet verder dan de supermarkt, horeca of krantenwijk. Hieronder staat een lijst met alternatieve bijbaantjes die scholieren kunnen doen om uitbuiting te voorkomen.

Oppas

Veel jonge stellen brengen hun kleine kinderen naar de peuteropvang als ze zelf het huis uit moeten om bijvoorbeeld te gaan werken. Een peuteropvang is relatief duur en niet altijd open op de tijden dat het nodig is. Om die reden schakelen stellen liever de hulp in van een oppas dan dat ze hun kinderen naar een peuteropvang brengen. Oppas is een perfect bijbaantje voor ’s avonds doordeweeks, in het weekend of volle dagen in de vakantie. Bied jezelf aan als oppas op facebook op vraag een beetje rond in de buurt. Grote kans dat je vrij snel een oppasadres vindt!

Ochtendkrant.

Dit is misschien niet de leukste baan voor mensen die moeite hebben met vroeg op staan. Voor vroege vogels daarentegen, kan het misschien wel het beste bijbaantje zijn dat er is! Meestal kan je ervoor kiezen om de zaterdagkrant, doordeweekse krant of beide te bezorgen. Het werk kost je gemiddeld maar anderhalf uur per dag. Aangezien de krant voor 7 uur bezorgd moet zijn, betekent dit dat je het prima voor school kunt doen. Wanneer je de krant 5 dagen in de week zou bezorgen verdien je maandelijks ongeveer 1000 euro. Dat compenseert voor het vroege opstaan!

Beunen

Bijbeunen is een breed begrip. Mensen denken bij dit woord vaak direct aan bouwvakkers die in het weekend wat extra klussen doen. Bijbeunen betekent echter niks meer dan in het weekend wat bij te verdienen door te klussen of reparaties te doen. Ben je bijvoorbeeld goed in sleutelen? Dan zou je scooters kunnen repareren tegen betaling. Als je een handige Harrie bent zou je kennissen kunnen helpen met verbouwen of verhuizen. Er zijn veel manieren om op een soortgelijke manier klussen te doen. Kijk naar iets waar je goed in bent om daar vervolgens geld mee te verdienen. Vraag ook rond aan je omgeving of iemand nog hulp nodig heeft met een verbouwing of andere eenvoudige werkzaamheden. Voor spullen sjouwen of een muurtje slopen heb je geen ervaring voor nodig!

https://www.dakkindercentra.nl/peuteropvang/