Mini club zuidholland
Image default
Recreation / Autos

Auto verkopen voor export levert meer op

Er zijn een aantal gevallen wanneer je kiest voor auto verkopen voor export. Zijn de reparatiekosten hoger dan de marktwaarde dan is je auto financieel Total loss. In dit geval kiest men vaak voor verkopen voor export omdat de auto dan meer oplevert. Het bedrag dat je voor de auto terugkrijgt hangt af van het merk, type, bouwjaar en wat er aan de auto mankeert.

Auto verkopen voor export

Je auto verkopen voor export levert je meer geld op omdat de auto geëxporteerd wordt naar een land waar de lonen laag liggen en de onderdelen minder kosten. Hierdoor zijn de herstellingskosten lager en brengt de auto meer geld op. Kortom is de auto in het buitenland voor meer te verkopen dan in Nederland.

Schade

Heb je schade aan het voertuig dan ben je al snel veel geld kwijt. Een kapotte bumper repareren kost al snel 750 euro. Een neus in elkaar kan al meer dan 2500 euro gaan kosten. Is je auto normaal gesproken 7500 euro waard en heb je schade voor 2500 euro dan krijg je er een stuk minder voor dan 7500-2500=5000 euro. Voor het ongemak en risico moet je nog eens een ruime 1500 euro aan waardeverlies tellen waardoor je op zo’n 3500 euro komt.

Ga je de auto verkopen voor export dan zijn in praktijk de kosten voor de koper geen 2500 euro maar 1250 euro. Het extra stukje waardeverlies wordt dan ook anders berekend. Kortom is in dit voorbeeld een verkoopprijs van 4300 nog best haalbaar. Dit is dus snel 800 euro verdienen.

Je auto verkopen voor export is iets wat je eigenlijk niet zelf wilt gaan regelen en liever aan specialisten overlaat. Er komt veel papierwerk en geregel bij kijken zoals het uitvoeren en het vinden van een koper in het buitenland. Zou je dit wel zelf doen dan kan de winst nog verder oplopen.

Technische mankementen

Zijn er technische mankementen zoals een defecte versnellingsbak of motorschade welke vaak door een kapotte distributieriem wordt veroorzaakt, dan is verkopen voor de export ook erg lonend. Hier gaat hetzelfde verhaal op dat in het buitenland de lonen en de onderdelen minder duur zijn en autobedrijven dus minder kosten maken. Het resultaat is dat je auto in Nederland daardoor meer opbrengt.

Auto verkopen

Het verkopen van je auto kan snel en eenvoudig. In veel gevallen wordt de auto bij je thuis opgehaald en gevrijwaard. Het afgesproken bedrag wordt direct naar je overgemaakt of soms cash uitbetaald. Jij bent van je auto af en hebt een betere prijs ervoor teruggekregen als dat je de auto zelf particulier had verkocht.