Mini club zuidholland
Image default
Recreation / Autos

Bizarre Noord-Koreaanse wetten

Noord-Korea staat niet echt op nummer 1 bij de populairste vakantiestemmingen. Hier zijn genoeg redenen voor te bedenken, zoals de kans op tyfoons in het orkaanseizoen van juni tot december. Een andere reden kan het kleine aanbod hotels zijn, maar een van die redenen is ook zeker het aantal bizarre wetten dat Noord-Korea hanteert. Vandaag behandelen we enkele bizarre wetten in het strafrecht, die behoorlijk verschillen van het strafrecht Westland. Zelfs de beste advocaat Naaldwijk kan je niet helpen bij deze wetten.

 

Godslastering

Noord-Korea is niet het enige land ter wereld waar godslastering ernstig bestraft kan worden. Noord-Korea maakt het nog een tikkeltje echter, want hier wordt het niet respecteren van de Kim-familie, regering of politici ook als godslastering gezien. Mocht je dus ooit een reis naar Noord-Korea overwegen, dan moet je bereid zijn de leiders te verafgoden, tenzij je graag een overnachting in een Noord-Koreaanse gevangenis ziet zitten.

 

Autorijden

Wil je nooit meer in de file staan, dan moet je een verhuizing naar Noord-Korea overwegen om vervolgens een baan bij de overheid te nemen. Waar je in Nederland elke ochtend en avond in de spits staat, omdat autorijden normaal is hier, hoef je in Noord-Korea niet bang te zijn dat je zal stilstaan op de ring van Pyongyang. Alleen overheidsfunctionarissen mogen namelijk autorijden. Door deze maatregel heeft maar één op de honderd mensen een auto. Mocht je als vrouw nu al je koffer aan het inpakken zijn, dan kun je maar beter stoppen. Vrouwen mogen namelijk niet autorijden in Noord-Korea, zelfs niet als ze als verkeersbeambten werken.

 

Marihuana

Het gebruik van marihuana is in veel landen ter wereld verboden. In Nederland wordt het gedoogd, maar honderd procent legaal is het niet. Echter, in Noord-Korea zijn er geen wetten die het gebruik of de handel van marihuana bestraffen. Als je een jointje wil roken in Noord-Korea dan kun je dit dus rustig doen.