Mini club zuidholland
Image default
Recreation / Autos

Een digitale jeugd

De jeugd van tegenwoordig leeft steeds meer op het internet en minder buiten. Het is steeds normaler om na school op de PlayStation, telefoon of computer te gaan spelen in plaats van buiten. En dit is een slechte trend. Want van buitenspelen leren we veel meer als kinderen. Daarnaast is het ook een stuk ongezonder om binnen te zitten en niks te doen voor kinderen. Want we kennen het allemaal nog wel van vroeger, we kwamen uit school en vroegen gelijk aan onze ouders of we buiten mochten spelen. We bleven dan vaak tot het avond eten banjeren in de modder of we gingen bijvoorbeeld een potje voetballen. Maar tegenwoordig is dat wel anders. Tegenwoordig is het veel normaler om met je vriendjes en vriendinnetjes te communiceren doormiddel van een digitaal spelletje of platform. In dit artikel zal er meer informatie gegeven worden over buitenspelen en de kinderen van tegenwoordig.

Zoals gezegd is het vandaag de dag vrij normaal om met je vrienden of vriendinnen te praten door een digitaal platform of spel. Vroeger was dit wel anders, toen sprak en zag je elkaar alleen in het echt wanneer je bijvoorbeeld ging buitenspelen of sporten. En dat deze verandering nu plaats vind is niet goed. Het is veel beter voor kinderen om gewoon buiten te spelen met buitenspeelgoed in plaats van met een smartphone. Het is daarbij ook een stuk minder leerzaam voor kinderen om niet te gaan buitenspelen. Met buitenspelen leer je namelijk ook veel dingen. Dingen als sociaal worden, omgaan met ruzies en het ontwikkelen van je spieren. Deze dingen ontwikkelen allemaal een stuk minder wanneer er op een smartphone met elkaar wordt gespeeld. Want in plaats van een houten speeltoestel kopen, kopen kinderen veel eerder een PlayStation of smartphone van hun geld en dat is niet goed.

Dus buitenspelen is goed voor kinderen en is ook nog is een deel van de opvoeding. In tegenstelling tot binnen spelen met digitale apparaten leer je er namelijk wel wat van. En heel sociaal is het digitaal communiceren nou ook weer niet.

https://www.buitenspeelgoed.nl/