Fouten die vaak tijdens het rijexamen worden gemaakt

Veel cursisten maken zich veel zorgen over het rijexamen die ze moeten afleggen. Natuurlijk is dat logisch. Niemand wil ergens voor zakken, laat staan voor het praktijkexamen! Maar bedenk dat er ergere dingen zijn in het leven dan je rijbewijs niet halen. Probeer je te ontspannen voordat je het examen aflegt en zie het als een interessante mogelijkheid om na te gaan in hoeverre je het een en ander beheerst. Wel is het zo dat je je kunt voorbereiden op wat straks komen gaat. Daarom hebben we voor jou een top-4 samengesteld met fouten die cursisten tijdens het praktijkexamen het vaakst maken. Neem deze op je gemak door en leer ervan! Natuurlijk helpt je Rijschool Amstelveen jou ook graag aan adviezen waardoor je bepaalde fouten tijdens het rijexamen niet maakt.

 

Inhalen of niet?

Heel veel kandidaten vergeten nogal eens het belang van inhalen. Want wanneer haal je in en wanneer niet? Als je de volgende verkeersregel in acht neemt, dan moet het straks allemaal goed komen: Zorg ervoor dat je altijd en overal zoveel mogelijk je maximale snelheid haalt. Je moet met het verkeer meestromen en geen blokkade op de weg zijn voor anderen. Rij je ergens waar 80 k/m per uur als maximale snelheid geldt? Zorg er dan voor dat je ook daadwerkelijk 80 k/m per uur rijdt. Je haalt dus langzamere weggebruikers in op weggedeelten waar je mag inhalen.

 

Kijken, kijken en nog eens kijken

Raar maar waar: Nog steeds zakken veel kandidaten omdat ze te weinig kijken. Kijk altijd zo ver mogelijk vooruit maar let ook op het verkeer opzij en achter je. Ook de momenten waarop je geen keuzes hoeft te maken (bijvoorbeeld op een weg die rechttoe rechtaan gaat) kijk je geregeld in de autospiegels. Mocht je plotseling moeten afremmen, dan ken je de situatie achter je en kun je daarop anticiperen.

 

Snelheid

Je rijdt vlot mee met het verkeer en rijdt, als het even kan, de maximale toegestane snelheid. Echter, je moet hier ook van kunnen afwijken als de situatie daarom vraagt. Breng je snelheid omlaag als dit nodig blijkt te zijn, bijvoorbeeld bij gevaarlijke wegsituaties.

 

Wees altijd zeker van de zaak

Durf besluiten te maken en beheers je auto goed. Neem voldoende rijlessen bijvoorbeeld bij Rijschool Amstelveen. Zeker van je zaak zijn betekent ook dat je iedere verkeerssituatie eerst probeert in te schatten voordat je een besluit neemt. Pas dan kan je er zeker van zijn dat je besluit goed is.

Related Post

Miniclubzuidholland

Verschillende theoriecursussen in Zwolle

Wil je graag een theorie cursus in Zwolle volgen maar weet je nog niet welke? De keuze bestaat uit de eendaagse of meerdaagse theorie cursus in Zwolle en natuurlijk de

Waarom je auto verkopen?

Je auto verkopen kan meerdere redenen hebben. De meest voorkomende redenen hebben wij hier voor je opgesteld. Dure reparatie, Baby op komst, auto van de zaak, verhuizen en financiële ruimte.

Miniclubzuidholland

Hoe zorg je voor je planten?

Gisteren heb ik helaas afscheid moeten nemen van een van mijn dierbare planten vriendjes. Niet lang geleden was ik iets te hardhandig geweest met mijn stofzuiger. Gevolg was dat ik