Mini club zuidholland
Image default
Auto's en Motoren

Hoe gaat Flushed te werk tijdens het spoelen van de automaatbak?

Flushed is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het spoelen van automaatbakken. Wij spoelen al ruim 6 jaar en door deze jarenlange ervaring hebben wij enorm veel kennis verkregen die we elke dag toepassen om het beste resultaat te verkrijgen. Een gevolg van deze kennis is dat wij een eigen geoptimaliseerde methode hebben kunnen creëren. Wij zullen deze werkwijze toelichten. 

De Flushed methode

Als het tijd is voor uw afspraak kunt u gemakkelijk onze garage binnenrijden. Daar wacht er een automaat specialist op u die in eerste instantie een ritje gaat maken in uw auto om te kijken wat er nodig is. Deze specialist kan klachten herkennen en laat u ook duidelijk weten wat het gevolg is van de spoeling. Meestal komt dit er op neer dat de automaat soepeler schakelt na het spoelen.

Na dit ritje wordt de auto op de brug gezet en begint de spoeling. De spoeling wordt gedaan door een van onze professionele medewerkers die al lang ervaring hebben met het spoelen van automaten. Een spoeling verloopt via een spoelmachine. Deze machine haalt oude olie uit de automaat en vervangt deze door nieuwe olie. Daarnaast kan deze machine een reinigingsproces uitvoeren. Als de auto op de brug staat wordt de spoelmachine aan de automaat gekoppeld. Eerst zetten we de motor aan om ervoor te zorgen dat de automaat de juiste temperatuur heeft. Dit zorgt voor een beter spoeling zonder complicaties. 

Fase 1

Nadat de automaat op de juiste temperatuur is, gaat de eerste fase van de spoeling van start. Hierbij wordt er een reinigingsproces uitgevoerd. De spoeler voegt reinigingsmiddel toe aan de spoelmachine en deze spoelt het middel vervolgens door de automaatbak heen. Al het vuil dat binnen is gedrongen en het ijzer dat zich heeft losgelaten, wordt op deze manier verwijderd uit de bak. Deze deeltjes kunnen akelige klachten veroorzaken. Het is dus van belang om uw automaat schoon te houden.

Fase 2

Nadat de automaatbak gereinigd is, wordt de verversing uitgevoerd. De oude verbrande olie wordt uit de automaat gepompt en komt in de spoelmachine terecht. Wij zorgen ervoor dat deze olie niet verloren gaat, zodat we deze op een milieuvriendelijke wijze kunnen werken. De spoeler voegt vervolgens speciale nieuwe automatische transmissie olie toe aan de machine en deze pompt de verse olie in de automaatbak. Tijdens het spoelen wordt ruim 95% van de oude olie ververst. Het spoelen is de effectiefste methode van onderhoud voor de automaat.