Mini club zuidholland
Image default
Auto's en Motoren

Hoe werkt een BPM calculator precies?

Het berekenen van de BPM die je moet betalen voor je nieuwe auto is altijd een goed idee. Het mag namelijk niet worden onderschat welke impact deze belasting kan hebben op je financiële situatie. Dit gezegd hebbende is het voor heel wat mensen niet echt duidelijk hoeveel deze belasting nu exact bedraagt. Wat dit betreft is het de moeite waard om te weten dat het een aanrader kan zijn om gebruik te maken van een zogenaamde BPM calculator. Dit is een stukje software welke op basis van verschillende gegevens een BPM berekening voor je uit kan voeren. Benieuwd om hier meer over te weten te komen? Neem dan vooral nog even de onderstaande informatie door!

Wat moet je weten over de BPM?

Vooraleer we dieper ingaan op de voorwaarden evenals op de werking waar je op kan rekenen bij de BPM calculator is het zo dat het een aanrader kan zijn om even meer in detail te bekijken wat deze belasting nu precies inhoudt en vooral op welke manier ze kan worden berekend. Voor deze belasting geldt in ieder geval dat ze verschuldigd is wanneer er een nieuw voertuig in het verkeer dient te worden gebracht. De BPM dient dan ook te worden betaald vooraleer het voertuig op kenteken wordt gezet en vooraleer je, je er dus met andere woorden mee in het verkeer mag begeven. Het uitvoeren van de berekening voor deze belasting kan vandaag de dag vrij eenvoudig door jouzelf gebeuren. Dit bijvoorbeeld door gebruik te maken van een BPM calculator. Op deze manier achterhaal je meteen hoeveel belasting je bent verschuldigd waardoor je op financieel vlak niet voor vervelende verrassingen zal komen te staan. 

Wat is een BPM calculator en hoe werkt ze precies? 

Door gebruik te maken van een BPM calculator is het mogelijk om te achterhalen hoeveel BPM er precies dient te worden betaald. Er zijn hiervoor verschillende gegevens die je moet aangeven zoals bijvoorbeeld het type voertuig die je wenst in te schrijven. In het verleden had het vaak nogal wat voeten in de aarde om te kunnen achterhalen hoeveel belasting er moest worden betaald op de inschrijving van het nieuwe voertuig vooraleer men zich ermee in het verkeer kon begeven. Tegenwoordig is dat wel even anders. Door gebruik te maken van een BPM calculator wordt er dan ook voor gezorgd dat je in een handomdraai te weten komt hoeveel BPM er exact is verschuldigd. 

Let op het type voertuig dat je hebt aangekocht!

Ben je van plan om gebruik te maken van een BPM calculator? Dan dien je er altijd aandachtig voor te zijn dat er rekening moet worden gehouden met het soort voertuig waarvan sprake is. Voor personenauto’s geldt immers dat de BPM wordt berekend aan de hand van de CO2-uitstoot waarover ze beschikt. Bij andere voertuigen zoals bijvoorbeeld bij een camper is dat niet het geval. Daarbij is het dan ook zo dat deze berekening wordt uitgevoerd op basis van de netto-catalogusprijs waarover ze beschikt. Het hoeft niet gezegd dat het van cruciaal belang is om daar aandacht aan te besteden. Ga daarom snel naar Dasimport.nl en lees er meer over!