Mini club zuidholland
Image default
Recreation / Autos

Hoe je schadeauto verkopen

Auto met schade verkopen

Heb je schade aan de auto dan kan het soms slimmer zijn om deze te verkopen. Schadeherstel is duur en vaak niet lonend. De auto verkopen en met de opbrengst weer een andere kopen is vaak veel interessanter. Zeker wanneer je een schadeauto verkoopt via een autoveiling krijg je er nog een leuk bedrag voor terug.

Schade aan de auto

Wanneer je zelf schade veroorzaakt aan je eigen auto dan ben je daar vaak niet voor verzekerd. Alleen wanneer je All-risk verzekerd bent dan is eigenschade ook meeverzekerd. Veel mensen hebben geen verzekering die eigen schade dekt wanneer de auto 5 jaar of ouder is. Heb je een deuk of kras dan is de rekening voor het herstelling voor eigen rekening.

Hoge kosten

Schadeherstel brengt hoge kosten met zich mee. Dit komt omdat het uurloon in Nederland erg hoog is. Laat je een deuk van de auto uitdeuken en spuiten dan zit je al snel rond de 1200 euro. En kapotte voorbumper vervangen en in kleur laten spuiten gaat ook al snel naar de 900 euro toe. Dit zijn nog relatief kleine schades. Wanneer je te maken krijgt met bijvoorbeeld een kop-staartbotsing, dan is de schade aan de achterkant verzekerd door de achterligger maar de schade aan de voorkant niet. Er is vaak veel meer schade dan alleen de bumper. Het gemiddelde schadebedrag in Nederland ligt op 3650 euro.

Schadeauto verkopen

Heb je geen geld om de auto te laten repareren en wil je er snel van af dan kun je deze particulier verkopen. Marktplaats is bijvoorbeeld een site waar je een schadeauto kunt aanbieden. Het is dan wachten op een geïnteresseerde koper die ook het juiste bedrag voor de auto wil geven. Vaak zijn het veel onderhandelingen die niet naar een tevreden prijs leiden.

Wat je ook kunt doen is je schadeauto verkopen via een autoveiling. Besteautobod is hier bijvoorbeeld bijzonder sterk in. Zonder kosten te maken ontvang je een bod op je auto. Het bod is afkomstig uit een autoveiling waarbij er meer dan 5000 autobedrijven bij zijn aangesloten. Omdat de veiling 24 uur duurt zijn de bieders actief en hoef je niet lang te wachten om te weten te komen wat je auto met schade nog waard is.

Verkopen

Zelf beslis je wat je met het bod doet. Het is immers gratis en vrijblijvend. Kies je voor verkopen dan kan dat meteen geregeld worden en komt de verkoop tot stand. Het bod dat je ontvangen hebt is dan de daadwerkelijke verkoopprijs. De auto wordt netjes bij je opgehaald door het RDW erkende autobedrijf en wordt meteen gevrijwaard en uitbetaald.