Mini club zuidholland
Image default
Aanbiedingen

Is wei eiwit concentraat wat voor jou?

De meest populaire en bekende vormen van proteïne poeder zijn toch wel wei isolaat en wei concentraat. Laten we hier eens kijken naar wei concentraat en waarom je voor deze vorm zou kiezen.

 

Wei proteine

Tijdens het proces van het maken van kaas wordt het vloeibare deel gescheiden, van wat kaas moet worden. Je kent vast wel de vloeistof op je yoghurt, als de verpakking al een dag open is. Dit is waar proteïne poeder van wordt gemaakt. 

 

Wat is wei eiwit concentraat?

Wei eiwit concentraat is een minder bewerkte versie dan wei eiwit isolaat. Wei proteïne concentraat bevat daarom een hoger percentage lactose vergeleken met wei isolaat. Wei concentraat bevat tussen de 70-80% proteïne. De hoeveelheid vet en koolhydraten is echter nog steeds relatief laag. Wei concentraat is rijk aan BCAA’s en glutamine. Deze twee stofjes zijn nodig om spieren te bouwen. Wei eiwit concentraat bevat ook de hoogste biologische waarde. Biologische waarde geeft aan hoe efficiënt proteïne kan worden opgenomen. Hogere waarde betekent dat de proteïne beter wordt opgenomen.

 

Andere soorten

Naast wei concentraat zijn er ook nog wei isolaat en veganistische proteïne poeders. Wei isolaat bestaat uit ongeveer 90% proteïne. Deze vorm bevat minder lactose, omdat deze meer bewerkt is. Veganistische proteïne poeders worden gemaakt van natuurlijke producten. Erwtenproteïne is een goede keuze en bestaat ook voor zo’n 80% uit proteïne. Soja eiwit isolaat bevat zo’n 90% proteïne. Deze opties zijn qua smaak wel minder lekker dan een wei isolaat. 

 

Waarom kies je voor wei proteïne concentraat?

Voor iemand die zich focust op spiermassa en groeien, is wei concentraat een uitstekende keuze. Ook iemand die veel cardio doet in een week verbrand veel koolhydraten en kan daarom beter kiezen voor een proteïne poeder met meer calorieën en koolhydraten. Het heeft de betere smaak en is romiger, het lijkt meer op melk. Het is een goede allround keuze, die een beetje in het midden ligt als het om samenstelling gaat. Daarnaast is wei eiwit concentraat vergeleken met isolaat ook nog eens stuk goedkoper!

 

https://bestwayingredients.com/