Mini club zuidholland
Image default
Recreation / Autos

Laadpaal auto

In dit artikel beantwoorden wij de meest gestelde vragen m.b.t. laadpalen en elektrisch rijden. 

Kan ik mijn stroomkosten automatisch verrekenen?

Ja, dat kan zeker. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een slimme auto laadpaal. Bij een slimme laadpaal wordt het verrekenen van stroomkosten automatisch geregeld. Het werkt als volgt; de laadpaal en laadpas registreer je eenmalig onder de naam van je werkgever of het bedrijf, waarna de kosten voor de verbruikte stroom automatisch worden verrekend.

Hoe lang heb ik garantie op mijn laadpaal?

De garantie die je op een laadpaal auto hebt verschilt per aanbieder. Meestal is de garantie minimaal één jaar. Maar er zijn ook laadpaal aanbieders die 2 jaar garantie geven. Zo een laadpaal aanbieder is bijvoorbeeld Reith Power; zij geven 2 jaar garantie op laadpalen.

Welke laadmethodes zijn er?

Er zijn meerdere types laadstekkers beschikbaar, zoals onder andere de Yazaki en Mennekes stekkers. In Japan en de Verenigde Staten is de Yazaki-stekker de standaard voor het elektrisch laden. In Europa is de Mennekes-stekker de standaard. Deze stekker is namelijk door de Europese Commissie als standaard aangewezen voor het opladen van elektrische auto’s. Voorbeelden van elektrische auto’s die de Mennekes-stekker gebruiken zijn onder meer Renault Zoe, Tesla Model S, BMW i3 en de Volvo v60.

Naast de Yazaki en Mennekes stekkers zijn er ook combo stekkers die het mogelijk maken om auto’s snel op te laden. Met zo een (snellaad)stekker kan een elektrische auto in maar liefst 30 minuten volgeladen worden.


http://reithpower.nl/