Mini club zuidholland
Image default
Recreation / Autos

Landbouw in Nederland

We weten allemaal wel wat Nederland zo ontzettend geweldig maakt. Cijfers liegen namelijk niet. Je kunt het ook heel gemakkelijk terug lezen, ga bijvoorbeeld voor de cijfers naar het CBS. Je zult er dan snel achter komen dat Nederland een van de beste landen is op het gebied van niet alleen sierteelt maar ook andere landbouwgoederen als: vlees en zuivel. Nederland die staat tussen landen als de Verenigde Staten of Brazilië in ranglijsten. Het belangrijkste export product voor ons landje is de sierteelt met 8,1 miljard euro. Op de tweede plek staat vlees met een bedrag van acht miljard euro. Dat scheelt niet veel. Op de derde plek staat zuivel met 7,7 miljard euro.

 

Het is toch weer fijn om deze getallen op te kunnen noemen. Het is natuurlijk altijd fijn om beter te zijn dan de rest, al helemaal als je tussen partijen als de Verenigde Staten staat. Helaas hebben al deze activiteiten in de agrarische sector veel invloed op het milieu. Nederland is in de laatste tijd gedaald op de ranglijst van milieuvervuilers. Landbouw speelt hier een grote rol in.

 

De landbouw levert Nederland ontzettend veel geld en export, maar kent ook zijn gevaren. Ten eerste heeft het een grote invloed op het milieu. Ten tweede zijn de agrarische voertuigen ook niet de veiligste. Het zijn natuurlijk enorme apparaten die over het land rijden. Als daar iets fout mee gaat dan zit je om mee te binnen met een groot probleem op basis van kosten.

 

De agrarische voertuigen rijden ook steeds vaker op de openbare wegen. Deze wegen zijn niet ingericht voor grote agrarische voertuigen en het aantal ongelukken nemen daarom ook toe. Achteruitrij cameras zie je daarom ook steeds vaker op agrarische voertuigen, ze rijden simpelweg steeds vaker op de openbare wegen. Vaker worden de camera systemen een standaard op voertuigen als agrarische voertuigen of campers. Vanzwitserland.nl bied verschillende soorten camera’s voor verschillende soorten voertuigen.

http://www.vanzwitserland.nl/