Meer tips voor zuinig rijden

Miniclubzuidholland

 

De luchtkwaliteit in de randstand is niet geweldig. Dit is voor een groot deel te wijten aan het aantal auto’s dat we in Nederland rond hebben rijden. Bijna een auto per twee personen! Dit getal is inclusief kinderen en ouderen die niet mogen rijden. Als elk van deze mensen zuinig zou rijden zou de luchtkwaliteit in Nederland een stuk beter zijn. Daarom een aantal tips van Rijschool Uniek om zuiniger te kunnen rijden.

 

Tips voor oudere auto’s

Een tip voor oudere auto’s is om geleidelijk gas bij te geven als men wil versnellen. Door de manier waarop een carburateur werkt is het zuiniger om geleidelijk gas bij te geven dan om in een keer het pedaal helemaal in te trappen. Een andere tips voor oudere auto’s is om uit te rollen in z’n vrij met de koppeling ingedrukt. Oudere auto’s sluiten namelijk niet automatisch de brandstoftoevoer af als u gas mindert, zoals veel nieuwe motoren dat wel doen.

Tips voor automaten

Voor automaten gelden iets andere tips. Men kan bijvoorbeeld gebruik maken van de ECO of winterstand. Deze standen proberen zo vroeg mogelijk naar een hogere versnelling te schakelen en dit bespaart brandstof. De sportstand doet het tegenovergestelde, die wil zo snel mogelijk rijden en schakelt dus zo laat mogelijk naar een hogere versnelling. Deze dient u dus, als u zuinig wil rijden, niet te gebruiken. Een andere tip is om, als u op snelheid bent, het pedaal iets te laten opkomen. De automaat schakelt dan door naar een hogere versnelling.

 

Naast deze tips voor oudere auto’s en automaten zijn er nog veel tips voor zuinig rijden. Die tips komen samen in ‘Het Nieuwe Rijden’. Bij een goede rijschool, bijvoorbeeld Rijschool Uniek, leert u niet alleen veilig maar ook zuinig te rijden.

 

Related Post

Miniclubzuidholland

Waarom je onderdelen niet bij de dealer moet kopen maar online bestellen

Online onderdelen bestellen is een stuk voordeliger dan via een dealer. Via Marktplaats autos kun je auto-onderdelen en -accessoires van alle populaire automerken aanschaffen. Het assortiment omvat inmiddels meer dan

Miniclubzuidholland

Een touringcar huren bij Noot was een super goed idee!

Ik had laatst als taak om een touringcar te huren bij een bedrijf in regio Ede voor een uitje naar Utrecht. Ons bedrijf zorgt ervoor dat oudere mensen weer leuke

Miniclubzuidholland

Je hebt gewonnen!

Wat een groot nieuws! Je hebt de loterij gewonnen! Je hebt opeens een groot bedrag op je rekening staan en dan zijn er wat belangrijke zaken die je moet weten.