Mini club zuidholland
Image default
Recreation / Autos

Mini Kopen? Doe de Kentekencheck Gratis

En tweedehands Mini Cooper kopen is altijd lastig. Je weet immers niet welke gebreken de auto heeft. En helaas weet de verkoper ook niet altijd exact wat de schadehistorie van de auto is. Het komt maar al te vaak voor dat iemand een auto of motor heeft gekocht en later blijkt dat het voertuig allerlei mankementen heeft. Dit soort situaties wil je natuurlijk het liefst voorkomen bij de aankoop van je volgende auto. Daarom adviseren wij steeds een kentekencheck te doen en zo de historie van het voertuig op te vragen. Het natrekken van het kenteken is een belangrijke stap in het voorkomen van een miskoop, maar daarnaast hebben we nog wat andere tips.

 

  • Controleer de onderhoudshistorie.

Iemand die zijn auto goed onderhoudt, bewaart de facturen van de beurten en reparaties die de auto gehad heeft. Kijk dus welke papieren de verkoper allemaal heeft en kijk welk onderhoud de auto gehad heeft.

 

  • Check de kilometerstand.

Je kunt in Nederland de kilometerstand opvragen van ieder voertuig via de NAP check, dit kan rechtstreeks bij de RDW kentekencheck.info gratis online check. Een auto kopen met een teruggedraaide kilometerstand wil je koste wat kost voorkomen. Met deze check kun je controleren of de kilometerstand wel klopt.

 

  • Kijk naar het schadeverleden.

Als een auto flinke schade heeft gehad, kan dit ook later nog voor problemen zorgen. Er kan roest ontstaan waar de schade heeft gezeten. Of de auto rijdt niet meer lekker omdat hij een flinke klapper heeft gemaakt. Met de gratis online kentekencheck kun je zien wat het schadeverleden van de auto is en weet je zeker dat je geen voertuig met schade historie koopt.

 

<h2>Gebruik je gezonde verstand</h2>

Met  de kentekencheck en onze tips wordt het geheid een stuk makkelijker om een goede auto of motor te vinden voor een goede prijs. Bedenk wel: als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo. Gebruik je gezonde verstand en ga af op je gevoel. Is die ene auto wel erg duur of juist erg goedkoop? Begin er dan niet aan. Heb je geen goed gevoel bij de verkoper? Denk er dan nog eens goed over na en overweeg om af te zien van de aankoop.

 

Betaal niet te veel. Doe altijd minstens een gratis kentekencheck waarmee je ook de dagwaarde van de auto kunt zien. Zo vind je zeker weten die mooie auto voor een leuke prijs.

 

https://www.kentekenbewijs.net