Mini club zuidholland
Image default
Recreation / Autos

Misverstanden bij private lease

Wie mag er rijden in een leaseauto van XLEasy?

Veel mensen die bij XLEasy langskomen, denken dat bij private lease allerlei beperkende voorwaarden gelden. In de meeste gevallen is dat een misverstand. Zo wordt verteld dat alleen degene die de leaseovereenkomst heeft getekend in de geleasete auto mag rijden. Onzin natuurlijk. Degene die de leaseovereenkomst heeft getekend is ons aanspreekpunt, maar verder mogen alle huisgenoten of familieleden rijden in een auto die wordt geleased bij XLEasy. Tenminste, zolang de bestuurder een geldig autorijbewijs heeft, maar dat spreekt vanzelf.

Betalen voor elk deukje bij private lease?

Een ander misverstand is dat elk krasje of elk deukje direct moet worden afgerekend en ten koste gaat van het eigen risico. Uiteraard vindt XLEasy het belangrijk dat uw leaseauto er netjes blijft uitzien, maar bij dagelijks gebruik hoort ook een beetje schade, vinden wij. In ons innameprotocol wordt gedetailleerd beschreven welke schade we acceptabel vinden en welke schade ten koste van het eigen risico gaat. Overigens, als de schade aan uw auto door een ander is veroorzaakt dan zullen we die schade verhalen op de verzekeraar van de veroorzaker van de schade. Daar merkt u dan niets van in uw maandbedrag.

Betaalt u de hoofdprijs voor extra gereden kilometers bij XLEasy?

Bij private lease wordt van tevoren afgesproken voor hoeveel jaar een auto wordt geleased en hoeveel kilometers per jaar u met de auto gaat rijden. Het is voor de hand liggend dat een auto die langer wordt geleased, een lager maandelijks leasebedrag heeft. Evenzo is het duidelijk dat als er minder kilometers per jaar worden gereden met de auto, dit zal leiden tot een lager leasebedrag. Dat maakt mensen bang dat ze de hoofdprijs moeten betalen als ze een jaar het afgesproken aantal kilometers overschrijden. Die angst maakt dat ze ten onrechte een hoog aantal jaarlijkse kilometers opgeven en dus uitkomen op een hoger maandbedrag, terwijl dat helemaal niet hoeft. Want bij XLEasy betaalt u een gering bedrag per extra gereden kilometer per jaar. Want wij begrijpen dat het best moeilijk is om vooraf te schatten hoeveel kilometer u per jaar gaat rijden met uw nieuwe auto. Hoe hoog dat bedrag is? Dat is afhankelijk van uw auto, Wilt u meer weten? Bekijk de pagina met veelgestelde vragen op onze website.