Mini club zuidholland
Image default
Recreation / Autos

Overstappen op duurzaam

Je kunt ervoor kiezen om een duurzamer leven te leiden op verschillende manieren. Zo kan je volledig elektrische warmtepompen aanschaffen, energie opwekken door middel van zonnepanelen of een pellet boiler aanschaffen. Het verduurzamen van je woning of bedrijfskant is niet alleen goed voor het milieu, je bespaart er ook een hele hoop geld mee op jaarbasis. Omdat je je eigen huis voorziet van energie en met een warmtepomp geen gas meer nodig hebt, bespaar je erg veel geld. Gas is namelijk erg duur en met het jaar gaan de prijzen ook nog eens omhoog. 

 

De eerste optie voor het verduurzamen van je huis, is het aanschaffen van zonnepanelen. Er bestaan verschillende soorten zonnepanelen. Ze zijn bijvoorbeeld te onderscheiden in polykristallijne zonnepanelen en monokristallijne zonnepanelen. Als particulier kun je in aanmerking komen voor een regeling welke toestaat om een lening af te sluiten tegen een lage rente. Deze lening is bedoelt om mensen te motiveren om zonnepanelen aan te schaffen. Het geld is dan ook bedoeld om zonnepanelen van aan te schaffen en te installeren. Bovendien kun je als particulier eenmalig in aanmerking komen voor een financiële tegemoetkoming van ongeveer vijfhonderd euro. 

 

Een tweede product wat je aan kunt schaffen om je levensstijl te verduurzamen, is een pellet boiler. Dit is een soort kachel welke erg efficiënte is. Het rendement van deze kachel wordt namelijk geschat tussen de 83 en 93 procent. De pellets zijn stukken hout welke bestaan uit kleine stukje afvalhout. Dit brandt er schoon op. 

 

Tot slot kun je ervoor kiezen om een warmtepomp aan te schaffen. Wanneer je daarnaast ook nog eens elektrisch kookt in plaats van op gas, kun je je woning als volledig gasvrij beschouwen. Er bestaan verschillende typen warmtepompen, dus voor elke situatie is er een geschikte pomp beschikbaar. Laat een specialist deze monteren bij jou thuis.