Mini club zuidholland
Image default
Recreation / Autos

Samen met je kind vissen, maar wat voor vishengel heb je dan nodig?

Fantastisch als je eigen kinderen dezelfde hobby krijgen als jezelf. Samen avonturen beleven. Het maakt niet meer uit als jezelf de vissen vangt. Nog leuker is te zien hoe je kinderen opbloeien van de gezamenlijke activiteiten en de vangst van een mooie vis. Maar ook de dieptepunten worden samen gedeeld. De band met je kind kan hierdoor enorm groeien. Alles begint met een eerste stap. Een eerste keer mee vissen, het vangen van een eerste vis en de aankoop van een eigen hengel. Allemaal waardevolle ervaringen om samen te delen. Natuurlijk horen deze ervaring positief te zijn. Zo ook het bezit van een eerste hengel. Hier enkele tips als je op internet gaat struinen bij de hengelsport winkel

 

Kleine mensen korte steel

Een lange steel van een hengel met molen is niet handig. Zeker voor een klein persoon zal dit uitstekende deel heel erg in de weg zitten. De kracht in de armen moet nog verder ontwikkelen, waardoor de hengel eerder tegen het lichaam aan gezet kan worden. Een korte steel helpt erg om de hengel nog goed vast te kunnen houden en de vismolen te draaien. De hengel zal anders snel tussen de benen geklemd worden en afzakken door de kracht van de vis. Hierdoor komt de vismolen klem te zitten tegen van het lijf en is verder inhalen inzettend lastig. 

Een goede vismolen is het halve werk! Een goed werkende slip is heel verstandig bij een beginnende visser. Het controleren van een vis en hengel is gecombineerd vaak nog net teveel van het goede. Een goed werkende slip kan helpen om de strubbelingen van de hengel goed op te vangen, voordat de haak loskomt op een mooie vis. Investeren in een goede vismolen is misschien nog wel belangrijker dan investeren in een hengel. Kijk hierbij naar goede gerenommeerde merken als Penn, Mitchelle en Abu Garcia die voor elk budget een molen hebben met een goed ontwikkelde slip.

 

https://www.sportvisgigant.nl/