Mini club zuidholland
Image default
Recreation / Autos

Schadeauto verkopen

In sommige gevallen is het slimmer om je auto te verkopen. Vaak zijn er financiële redenen in het spel waardoor je dit besluit. Het is toch zonde van je geld om een auto in bezit te houden als je deze niet gebruikt? Soms moet je wel een andere auto kopen en je eigen auto verkopen.

 

Schade gereden

Heb je zelf schade gereden dan is de kans groot dat je niet hiervoor verzekerd bent. De meeste auto’s op de weg, en dan tellen we de leasebakken niet mee, zijn niet verzekerd voor eigen schade. Schade die je bij een ander veroorzaakt wordt gedekt maar je eigen deuken, krassen e.d. moet je zelf betalen. Veel mensen besluiten bij eigen schade de auto te verkopen. Waarom? De meeste mensen willen geen schadeauto rijden. Natuurlijk kun je de schade laten herstellen op eigen kosten maar dit is een dure grap.

Schadeherstel is duur

In schadeherstel gaan veel uren zitten en het uurloon in Nederland is zeer hoog. Een voorbumper in kleur gespoten kan al zo 750 euro kosten. Uitdeuken en spuiten kan over de 1000 euro heen gaan. Zeker een reden om je auto te verkopen want dan koop je met de opbrengst weer een andere auto. In plaats van geld in de oude auto te steken, steekt men dit in de nieuwe.

Auto verkopen

Een schade auto verkopen levert soms best nog wel wat op. Je moet wel de juiste koper treffen maar er is meer belangstelling dan je denkt. Veel auto’s worden geëxporteerd naar het buitenland waar de lonen laag liggen. Zo kan men dezelfde schade herstellen voor een fractie van de prijs. Soms scheelt dit 75% in de kosten. Uiteraard kun je ook zelf de schade laten herstellen in het buitenland maar dan ben je wel even je auto kwijt. In Nederland gaat het herstellen van de schade redelijk snel maar in het buitenland gaat dat soms heel anders.

Autoveiling

Je auto verkopen via een autoveiling kan meer opleveren dan dat je hem aanbied op Marktplaats of een andere advertentiesite. Dit komt omdat je direct schadeherstel bedrijven benaderd welke in feite het personeel toch al betaald hebben. Een extra auto tussendoor kost hun vaak niets. Je krijgt meer voor je auto terug en hoeft minder bij te leggen bij je nieuwe auto. Bij een autoveiling kun je een gratis bod krijgen op je auto en weet je van te voren wat hij zou opbrengen voordat je hem daadwerkelijk te koop zet.