Mini club zuidholland
Image default
Recreation / Autos

SEO tekstschrijver worden

Bedrijven die niets met SEO doen, tellen bijna niet meer mee, aangezien SEO afgelopen jaren zo belangrijk is geworden voor de vindbaarheid van je website. SEO zorgt ervoor dat je website hoog in de zoekmachines naar boven komt bij bepaalde zoekwoorden die relevant zijn voor jouw website. Zo kunnen klanten jou gemakkelijk vinden, want even eerlijk, niemand zoekt verder dan de eerste twee tabbladen van google. Slimme bedrijven zorgen dat ze het schrijven van SEO webteksten uitbesteden aan een tekstschrijver. Het is namelijk veel werk en als je het goed wilt doen komen er veel vaardigheden bij kijken. Wat heb je nodig om een goede SEO tekstschrijver te worden?

Kennis van SEO

Als eerste is het belangrijk om te begrijpen hoe SEO werkt. Welke strategieën werken wel en welke niet? Je kunt niet zomaar wat woorden op papier zetten en dit als SEO tekst gebruiken. Je moet weten welke zoekwoorden relevant zijn voor het bedrijf en hoe je deze in kunt zetten. Vervolgens moeten de teksten op een manier geschreven worden die voordelig is voor SEO. Zo moet de tekst bijvoorbeeld meer dan 300 woorden bevatten en moeten er hyperlinks verwerkt worden in de zoekwoorden.

Schrijfvaardigheden

Vervolgens is het belangrijk dat je goed kunt schijven. Je moet weten hoe je een aantrekkelijke tekst kunt schrijven en je moet een beetje kunnen spelen met taal. Daarnaast is het belangrijk dat de tekst foutloos wordt geschreven. De tekst is immers de eerste indruk die klanten hebben van het bedrijf en je wilt dat dit professioneel overkomt.

Tempo

Bij het schrijven van SEO teksten gaat het om tempo. Een SEO tekstschrijver krijgt vaak per woord betaald, dus het komt goed uit als je een beetje snel kunt schrijven. Je kunt niet elk woord overwegen en aan de tekst blijven schaven, omdat je veel artikelen wilt schrijven op een dag.

https://www.textmakelaar.nl/