Mini club zuidholland
Image default
Recreation / Autos

Trampoline tips

Het voorjaar is begonnen, dus binnenkort wordt het weer heerlijk weer voor kinderen om op de trampoline te springen. Een trampoline stimuleert beweging in tegenstelling tot spelcomputers, maar trampolines leveren wel enkele risico’s op. Echter, als je onderstaande tips volgt, is er geen reden tot paniek.

 

Routine veiligheidscontroles

Alle apparatuur moet vaak worden gecontroleerd en defecte of versleten onderdelen moeten worden vervangen. Alles moet goed worden opgevuld voor veilig gebruik. Onderdelen, zoals de springmat trampoline en het trampoline randkussen, kunnen door tijd en weer slijtage vertonen en moeten onmiddellijk worden behandeld als deze tekenen zichtbaar zijn. Het is een geweldig idee om familielieden hierin te trainen en hen te laten controleren op de veiligheid van de uitrusting. Kinderen zijn veel voorzichtiger tijdens het sporten wanneer ze getraind zijn op het controleren van de sport- en speelapparatuur. Maak deze controles zeer belangrijk.

 

Controleer uw verzekeringsdekking

Het is over het algemeen een goed idee voordat u uw aankoop doet om het beleid van uw verzekeraar te controleren op hun richtlijnen. Als u al een trampoline heeft is dit misschien geen noodzaak, maar sommige verzekeringsmaatschappijen vereisen dat bepaalde veiligheidsapparatuur aanwezig is voor volledige dekking. Toch verzekeren sommige van de bedrijven geen verwondingen door het gebruik van een zwembad of trampoline. Het is een goed idee om op de hoogte te zijn van eventuele aansprakelijkheden waarvoor u mogelijk verantwoordelijk bent.

 

Kinderen jonger dan zes jaar mogen geen trampoline gebruiken

Dit klinkt misschien als een cliché, en we zijn er vrij zeker van dat je al eerder op deze tip bent gestuit. Je moet deze waarschuwing echter niet negeren, ongeacht hoeveel je kind klaagt. De botten van jonge kinderen zijn nog in ontwikkeling en daardoor kwetsbaar voor druk die optreedt tijdens het stuiten. Bovendien kunnen kinderen die jong zijn hun stuiteren niet beheersen als gevolg van zowel fysieke als mentale onvolgroeidheid.