Mini club zuidholland
Image default
Recreation / Autos

Verf je eigen leer!

Het is eigenlijk erg makkelijk om een leer te verven. Wanneer je met een aantal dingen rekening houdt dan zal je merken dat iedereen het kan. Het fijne aan deze tip is dat ze je eindelijk de moed geven om te beginnen aan je eigen verf-project. De tips die we hier geven kan je toepassen op verschillende projecten. Meubels, schoenen of bijvoorbeeld leren jassen. Noem het maar op. Let op: het is slim om met een klein project te beginnen. Dan is de kans het grootst dat het je goed af gaat.

Voordat je begint is het belangrijk dat je weet met welk type leer je te maken hebt. Suede leer verven is een ander verhaal dan leer verven. Beide leersoorten hebben hele andere karakteristieken. Daar heeft Angelus iets voor bedacht. In het aanbod is speciale Suede verf. Voor suède oppervlakten.

Als je aan je project wilt beginnen, dan is het belangrijk dat je vooraf alle spullen die je nodigt in huis hebt. Als je niet weet welke spullen je nodig hebt, dan kunnen we je hierbij helpen. Zo besparen wij je een hele hoop ellende. Uiteraard heb je Angelus leerverf nodig en een goed penseel om de verf aan te brengen. Verder is misschien wel het allerbelangrijkst dat je wat je wilt verven eerst heel goed schoonmaakt. Voor het reinigen heeft Angelus ook een product. Dit is de Angelus preparer. Er zijn meerdere producenten die dit aanbieden, maar met angelus weet je dat het goed is. Bij het schoonmaken van het leer heb je doekjes nodig. Deze doekjes mogen natuurlijk niet pluizen, want dan blijft het oppervlakte goed om op te verven. Een oppervlakte waar allerlei pluisjes op zitten, kun je niet verven. De pluisjes vestigen zich namelijk tussen het leer en de verflaag. Hier kun je geen goede resultaten mee bereiken. De verf bladdert namelijk op deze wijze snel van je leer af. Dus: reinig goed!