Mini club zuidholland
Image default
Recreation / Autos

Waarom je auto verkopen?

Je auto verkopen kan meerdere redenen hebben. De meest voorkomende redenen hebben wij hier voor je opgesteld.

Dure reparatie, Baby op komst, auto van de zaak, verhuizen en financiële ruimte.

Dure reparatie

Onderdelen en reparaties aan een auto zijn duur. Hoe meer kilometers er op de teller staan, hoe hoger de kosten kunnen worden. Vroeg of laat moet bijvoorbeeld de koppeling, remmen of waterpomp vervangen worden. Ook een distributieriem is een keer aan de beurt om vervangen te worden. Dit verschilt weer per merk en model. Een koppeling kost snel zo’n 800 euro. Remmen worden vaak gecombineerd met remschijven en remblokken. Dit kost gemiddeld 700 euro. Een distributieriem vervangen ligt gemiddeld rond de 600 euro. Voor reparaties en/of onderhoud moet je dus flink in de buidel tasten. Niet iedereen heeft zoveel geld binnen handbereik. Dit kan dus een reden zijn om de auto te verkopen. Door rond te blijven rijden met een auto die dringend onderhoud nodig heeft kunnen nog hogere kosten naar voren komen. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte motor door het breken van de distributieriem. Motorschade loopt vaak ver boven de 1500 euro uit. Een auto die niet meer kan rijden is vaak een stuk minder waard.

Baby op komst

Met de komst van een baby kan het zijn dat je huidige auto niet groot genoeg meer is. Een grotere auto kopen is vaak dan een logische keuze. Je auto verkopen is dan hetgeen waarvoor de meeste mensen kiezen omdat 1 auto vaak voldoende is. Een baby brengt ook kosten met zich mee en daarom zouden 2 auto’s te duur zijn. Iedere maand moet je namelijk de wegenbelasting en verzekering betalen. Ook de jaarlijkse APK keuring ben je verplicht uit te laten voeren. Doe je dit niet dan kun je een bekeuring krijgen van de RDW. Rondrijden met een auto zonder APK is zelfs strafbaar. Raak je betrokken bij een verkeersongeval dan betaald de verzekering vaak niet eens uit.

Auto van de zaak

Een auto van de zaak is vaak erg leuk. Vooral omdat dit een hoop geld bespaart. De zaak betaald dan het onderhoud, de wegenbelasting, de verzekering en de auto zelf. Ook de APK keuring en brandstof hoef je zelf niet meer te betalen. Je wordt weliswaar wel belast met de bijtelling maar dat weegt niet op tegen de kosten die je zelf anders zou hebben. Je auto verkopen levert je een hoop geld op en dat kun je weer lekker op de bank zetten.

Verhuizen

Ga je verhuizen naar het buitenland (emigreren) dan is het verkopen van je auto vaak de slimste zet. Naar buurlanden kun je natuurlijk eenvoudig je auto meenemen maar het uitvoeren en invoeren kost naast een hoop papierwerk ook veel geld. In Nederland zijn de auto’s vaak duurder en door hem hier te verkopen levert hij ook nog eens meer geld op. Daardoor kun je in het buitenland vaak een iets nieuwere auto terugkopen en heb je geen gedoe met uitvoeren en invoeren.

Financiële ruimte

Heb je een auto die je toch niet vaak gebruikt of heb je geldzorgen dan is je auto verkopen een van de eerste dingen die je kunt doen. Dit zorgt direct voor meer financiële vrijheid. Zonder auto zitten is vaak niet altijd gewenst dus een goedkopere auto terugkopen is dan natuurlijk ook een optie. Een kleine benzineauto spaart vaak veel geld uit per maand.

Meer tips lezen over het onderwerp auto verkopen? Kom dan langs bij Tips Autoverkopen.nl