Mini club zuidholland
Image default
Groothandel

Wat is een LED-paneel?

Een LED paneel is een vierkant of rechthoekig paneel waarin meerdere LED-chips zijn verwerkt. LED panelen kunnen ingebouwd worden in een verlaagd plafond of gemonteerd worden in een opbouwframe. Deze verlichting is ook zeer geschikt voor vochtige ruimtes. LED panelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. LED panelen hebben een aantal voordelen. Naast een besparing van meer dan 75% op je energieverbruik met panelen, hebben LED panelen ook een lange levensduur. Een LED paneel gaat jaren mee. Als je dit uitdrukt in branduren, gaat een paneel 50.000 branduren mee. In tegenstelling tot een LED TL buis hebben LED panelen diffuus licht waardoor het licht egaal wordt verspreid. Daarnaast knipperen de LED paneel lampen niet. Deze hoogwaardige lichtopbrengst verbetert je concentratie en zorgt ervoor dat je niet zo snel vermoeid raakt. Doordat LED panelen mooi gesloten zijn zijn deze lampen makkelijk schoon te houden. Door het paneel af en toe met een doekje af te vegen, houd je de lampen mooi schoon. LED panelen zijn verkrijgbaar in diverse maten hierdoor is er altijd een passend formaat LED paneel dat past in uw systeemplafond.

Wat is een LED-strip?

Een LED strip is een flexibel snoer en wordt daarom ook wel een LED lichtslang genoemd. Aan het snoer zijn verschillende LED-lampjes gesoldeerd. Wij verkopen verschillende strips met 60, 84 of 120 leds per meter. Hoe meer LED’s, hoe helderder het licht. Door middel van een dimmer is het mogelijk om de LED strips verlichting te dimmen. Wanneer u LED strips kopen kan, zult u zien dat deze een plakstrip aan de achterzijde hebben en daardoor eenvoudig te monteren zijn. Een LED strip kent vele toepassingen en is eenvoudig in te korten of te verlengen. Het geeft een heel modern lichteffect aan je kamer.

Wat zijn de voordelen van LED-strips?

LED strips hebben veel voordelen. Het grote voordeel is dat je led-lichtstrips helemaal naar eigen wens kunt maken. U kunt LED strips op maat knippen zodat de strips overal toepasbaar zijn. LED strips zijn eenvoudig op te hangen door middel van een plakrand. Door de veelzijdigheid en flexibiliteit kunnen LED strips gemakkelijk in elke gewenste installatie worden gebogen. Daarnaast zijn LED strips ook nog eens duurzaam. Een ledstrip is een energiezuinige verlichting die elke ruimte in je huis effectief kan verlichten.