Mini club zuidholland
Image default
Recreation / Autos

Werk uitbesteden is een goede keuze!

Als beginnende ondernemer begin je waarschijnlijk als ZZP’er of als eenmanszaak. Vele ondernemers beginnen namelijk heel klein. Dan blijven de kosten laag en kunnen ze een eigen vermogen opbouwen. Met dit eigen vermogen kunnen ze daarna verder bouwen aan een groter bedrijf met meer werknemers. Ze kunnen dan eventueel op een grotere locatie gaan zitten. Vele accountantsbureaus beginnen ook klein. Veel beginnen als ZZP’er en doen de financiën van bekende. Wanneer deze bedrijven uitgroeien krijgen ze steeds meer klanten. Met elke klant verdubbelt het werk wat deze accountant moet doen. Daarom zien we steeds vaker dat deze accountant niet veel klanten kan aannemen. Deze accountant moet zoveel werk doen dat hij klanten mis gaat lopen en daarmee ook veel omzet mis gaat lopen.

Wat kan de accountant doen om toch meer klanten binnen te halen? Mijn advies is om een deel van de activiteiten uit te besteden. De accountant kan bijvoorbeeld de salarisadministratie van verschillende klanten uitbesteden aan een loonbureau. Dit bureau werkt dan aan deze activiteit en zo heeft de accountant weer meer tijd over om werk aan te nemen van nieuwe klanten.

De keuze om over te stappen naar een extern bureau voor bedrijfsactiviteiten is natuurlijk geen makkelijke keuze, het is daarom belangrijk om hier goed over na te denken. Wat u kunt doen is een afspraak maken met een bureau om de mogelijkheden te bespreken. Van verschillende bureaus weet ik dat zij pakketten aanbieden waar veel verschillende dingen in aan worden geboden. Een bedrijf als CBBS biedt daarbij ook een software aan waarin de activiteiten worden gedaan. U kunt dan heel gemakkelijk alle gebeurtenissen bijhouden in deze software. U kunt dus goed zien wat het bedrijf voor u gedaan heeft en u kunt makkelijk deze gegevens ook zelf weer verwerken.

De keuze om werk uit te besteden is soms moeilijk, maar is zeker een goede keuze!

http://www.cbbs.nl