Mini club zuidholland
Image default
Recreation / Autos

Werk zoeken tijdens recessie

Het is in deze tijd van een aankomende economische recessie als gevolg van de maatregelen die zijn genomen omtrent het COVID 19 virus best lastig aan een baan te komen. Er zijn sinds het begin van de quarantaine ruim 56.000 mensen zonder een baan komen te zitten. Dit komt omdat ze te duur waren om in een lastige tijd als deze nog betaalt te kunnen worden. Daarnaast komt het door faillissementen van bedrijven. Opvallend is dat deze mensen vooral jongeren zijn, en dan wel onder de 25 jaar. De verklaring hiervoor is dat deze mensen vaak flexwerkers zijn, en dus in hun contract minder goed beschermd zijn tegen ontslag dan mensen met een vast contract. Daarom zijn zij de eerste die er uit vliegen. Daarnaast werkt deze groep ook meer in de sectoren die het hardste getroffen zijn door de crisis, zoals bijvoorbeeld de horeca. Het vervelende is dat deze mensen vaak niet in aanmerking komen voor een uitkering, en daarom in de schulden kunnen komen.

Maar deze mensen komen ook lastig aan het werk, omdat er weinig vacatures zijn op het moment. Veel sectoren zijn minder hard aan het werk dan voor de crisis, en daarnaast heerst er angst onder werkgevers om het aannemen van nieuwe werknemers, omdat dit weer een extra kostenpost is. Het is dus ontzettend moeilijk nu aan een baantje te komen.

Maar gelukkig zijn er ook sectoren waar ze wel lopen te springen om nieuwe werknemers. Dit is bij de sectoren die juist winsten zien sinds het begin van de COVID 19 lock down. Vacature apothekersassistent is er bijvoorbeeld in overvloed. En bij werken bij gemeente krijg je ook nog eens een degelijk contract aangeboden. Maar ook in de supermarkt hebben ze veel meer mensen nodig, omdat men veel meer koopt en er ook veel meer orde gehouden moet worden in de winkel.

https://professionalpartners.nl/vacatures/