Mini club zuidholland
Image default
Auto's en Motoren

Inductie kookplaat plaatsen

Veel huishoudens schakelen momenteel over op het koken met inductie. In steeds meer gezinnen wordt de keuze hiervoor ingegeven uit milieuoverwegingen. In andere gevallen wordt een inductie kookplaat eenvoudigweg aangeschaft bij de aankoop van een nieuwe keuken.

De voordelen van een inductie kookplaat plaatsen

 

1.Duurzaamheid

Als een fornuis moet worden vervangen, wordt steeds vaker de keuze gemaakt voor een inductie kookplaat. Hieraan zijn zeker l een aantal belangrijke voordelen verbonden. Inductie koken maakt gebruik van schone energie als elektriciteit in plaats van gas, een meer vervuilende vorm van brandstof. 

 

Wereldwijd wordt gepoogd de uitstoot van CO2 aanzienlijk te verminderen. Deze uitstoot is mede het gevolg van het op grote schaal verbruiken van gas door miljoenen huishoudens, alleen al in Nederland. Om op een positieve manier aan een gezonder milieu te kunnen bijdragen is het een verstandige keus om over te gaan op inductie koken en een inductiekookplaat te plaatsen als vervanging van je oude gasfornuis.

2.Financiële voordelen

Duurzaamheid heeft nog niet zo’n hoge prioriteit bij veel mensen, maar ons beleid wordt in grote mate bepaald door richtlijnen en maatregelen die tot een duurzamere samenleving zouden moeten leiden. Alle inspanningen van hogerhand zijn erop gericht om het milieu in steeds grotere mate te ontzien. 

 

Het gebruik van fossiele brandstoffen als gas wordt daarom ook steeds meer teruggedrongen. Dit heeft tot gevolg dat er op korte en middellange termijn meer toeslagen zullen worden geheven, die boven op de vaste lasten komen van de energierekening. Dit alles om ervoor te zorgen dat steeds meer huishoudens over zullen gaan op het gebruik van schonere energie. Het tijdig overschakelen op inductie koken kan daarom grote financiële voordelen bieden. Overweeg daarom nu een inductie kookplaat te plaatsen.

3.Toekomstgerichte woning

In onze huidige samenleving is er al een nieuwe trend waar te nemen bij de bouw van nieuwe woningen. Nieuwbouwwoningen maken geen gebruik van gas meer. Bij de bouw worden de nieuwste richtlijnen gehanteerd die voldoen aan de strengere milieunormen. Het is dan ook van deze tijd om daarop te anticiperen en over te gaan op een moderne vorm van koken, het inductie koken. Het is eenvoudig om je huis klaar te maken voor de toekomst door een inductie kookplaat te plaatsen.