Mini club zuidholland
Image default
Recreation / Autos

Als ondernemer in een “nieuwe”auto rijden? Het kan goedkoop!

Ongetwijfeld herken je als ondernemer of zzp’er de volgende situatie: je wilt graag in een eigentijdse, stijlvolle zakenauto rijden. Maar omdat je te weinig kapitaal hebt, starter bent of meerdere personeelsleden die van en bedrijfsauto voorzien moeten worden, lijkt dit een illusie. De investeringskosten zijn te hoog, leasen is ook risicovol en daarnaast heb je al genoeg vaste kosten en lasten. Een oudere tweedehands auto kopen betekent dat je een wagen aanschaft die een stuk voordeliger is, maar wel minder representatief en wellicht zelf schadelijk voor de reputatie van jouw onderneming of dienstverlening. Gelukkig is er een perfecte oplossing: jong gebruikte auto’s kopen. Want jong gebruikte auto’s hebben een aantal zeer interessante pluspunten:

Wat wordt er bedoeld met een jong gebruikte auto?

Met jong gebruikte auto’s worden in het autojargon een wagens bedoeld die maximaal twee jaar oud zijn. Een tweede eis die voor jong gebruikte auto’s geldt, is een maximumaantal van 30.000 gereden kilometers. Feitelijk rijd je als bedrijfseigenaar, zakenman of zzp’er met een jong gebruikte auto dus in een haast nieuwe auto rond. Maar wel een zakenauto die een stuk betaalbaarder is dan bijvoorbeeld een nieuwe bolide of een zakelijke leaseauto.

 

Pluspunten van een jonge, tweedehands zakenauto

Het mooiste pluspunt van jong gebruikte auto’s is dat de grootste afschrijving van de auto al achter de rug is. Die vindt namelijk plaats in de eerste jaren nadat de auto op de markt is gekomen. Daardoor betaal je minder en krijg je meer. In de tweede heeft een relatief nieuwe zakenauto kopen als voordeel dat de onderhoudskosten de eerste jaren vaak erg meevallen. Je rijdt in een representatieve auto rondt die technisch in prima staat is. Wat wil je nog meer als ondernemer?

Bekijk de auto’s

Als je kiest voor onze jong gebruikte auto’s, heb je garantie op een auto die niet meer dan twee jaar oud is en nog weinig kilometers op de teller heeft staan. Autoimportgarant beschikt over een breed wagenpark met tal van merkauto’s en modellen. Ga nu naar de website om het complete aanbod te bekijken en jouw favoriete auto uit te zoeken. Alvast veel rijgenot toegewenst!