Mini club zuidholland
Image default
Recreation / Autos

Niet het drinkglas maar dat andere

Wanneer we het over glas hebben, dan denkt iedereen eigenlijk direct aan het drinkglas waar we zoals gezegd altijd uit drinken. Echter wordt glas niet alleen gebruikt om uit te drinken, maar kent glas vele, heel veel, toepassingen om goed voor te worden gebruikt. Dit in de vorm van huishoudens maar ook zeker voor bedrijven. We kennen tegenwoordig al zoveel toepassingsgebieden omdat glas al zo oud is dat het al eeuwen wordt gebruikt als toepassing voor ons als mensen waardoor we alle kneepjes van het vak hebben weten te kennen. Glas wordt namelijk gebruikt voor zowel brillen, ramen, in auto’s, in mobile telefoons, als servies, als sieraad maar het kan ook ter beveiliging werken. Voor dit laatste wordt glas op een speciale manier bewerkt zodat het beveiligend werkt.

Maar wat is glas eigenlijk, en waar wordt het van gemaakt. Glas wordt geproduceerd aan de hand van natuurlijke materialen wat veel op kristal lijkt. Het enige verschil tussen kristal en glas is dat het gristalglas harder is, met een hoger loodgehalte en daarnaast ook nog een andere structuur heeft. Er zijn dus aardig wat verschillen tussen glas en kristalglas. Wanneer het glas minder dan 4 procent lood bevat mogen we het geen kristal noemen. Toch ondanks alle verschillen, zijn er ook gelijkenissen. Zo is het gewone glas en het kristalglas beiden helder en kan het snel breken. En hebben zij beiden verschillende toepassingsgebieden. Zo kan het gewone glas aangepast worden aan de wensen van de klant omdat het verschillende silicaten, de bestandsdelen van glas, heeft. Het aanpassen van het glas aan de wensen van de klant wordt gedaan wanneer het glas versmolten wordt.

Toch is een van de meest bekende vormen van glas, ook al denken we er nauwelijks bij na, de toepassing in onze kozijnen. De ramen die we gebruiken zijn van glas. Wanneer deze kapot gaan moet er een raam reparatie aan te pas komen, het kan namelijk niet zo zijn dat je het raam gewoon kapot laat, hierdoor kunnen mensen zomaar naar binnen maar kan het ook extreem warm of koud worden in het huis. Het is daarom de bedoeling dat het glas repareren nodig is.

https://www.glasned24.nl/