Mini club zuidholland
Image default
Recreation / Autos

Tips voor tennissers die beter willen worden

Tennis is een populaire sport in Nederland en iedereen die het speelt wil zijn of haar spel uiteraard verbeteren. Oefening baart kunst, maar er zijn ook andere simpele dingen die je spel kunnen verbeteren. Enkele van die tips hebben we hieronder besproken, dus doe je tennisschoenen k swiss aan en doe je best.

 

Houd je racket voorzichtig vast, als je swing stijf of langzaam is

Vermijd een death grip op je racket. Dit zal niet alleen je hand snel uitputten, maat het zal waarschijnlijk langer duren om te reageren op de slagen van je tegenstander. Houd het racket in plaats daarvan losjes en voorzichtig vast. Hoewel dit even wennen kan zijn, zal je in staat zijn om je kracht en nauwkeurigheid te verbeteren.

 

Het opnieuw spannen van je racket

Als er wat mis is met je tennisracket hoef je niet meteen te denken aan een nieuw tennisracket kopen. Sommige mensen repareren hun rackets zelf, maar tenzij je de juiste machines en de juiste gereedschappen daarvoor hebt, is het beter om een professional in te huren om dit te doen. Als je dat eenmaal doet, zie je waarschijnlijk enkele verbeteringen in je slagen. Dat is vooral het geval als u het gevoel heeft dat u niet goed meer kunt serveren. Zoek tenniswinkels of winkels met sportartikelen in uw buurt en bel op om te weten of te tennisrackets bespannen. De meeste van hen doen dit wel.

 

Oefen regelmatig

Met de juiste feedback kun je veel oefenen om de vele zwakke punten in je spel aan te pakken en op te lossen. Dientengevolge, zou je een regelmatig tennisprogramma moeten aanhouden, zodat je altijd jezelf verbetert. Werk zo mogelijk vier of vijf keer per week gedurende ongeveer twee uur. Elke hoeveelheid feedback die je krijgt tijdens het oefenen, zal je helpen om je spel te verbeteren.

 

Drink water of een sportdrank tijdens omschakelingen

Houd jezelf zo gehydrateerd als je kunt. Profiteer van sportdranken met vitamines en elektrolyten om je energie op peil te houden. Op deze manier kun je zo goed mogelijk presteren.