Mini club zuidholland
Image default
Recreation / Autos

De Deus pet

Als je een festivalganger bent ken je ze zeker. Als je vaak op straat te vinden bent ken je het waarschijnlijk ook wel: de Deus pet. Een soort Trucker cap waar in het groot Deus op staat. Opzicht is er niks mis met de pet, tot dat er een immense hype ontstond en je bijna iedereen op festivals met een Deus pet zag lopen. Veel mensen werden er daarna ook gek van.

 

De Deus pet is van het merk Deux Ex Machina, wat een merk uit Australië is, opgericht in het jaar 2006. Het betekent letterlijk God uit een machine. Het begon met motoren en werd daarna vooral bekend om haar kleding en petten. Het bedrijf bestond dus nog relatief kort, en kon vanaf 2015 zijn geluk niet meer op nadat de populariteit van het merk steeg. Ze hadden en hebben nog steeds allerlei kleding. Van shirts tot schoenen tot petten. Ze hebben echt van alles. Toch is de pet het meest populaire kledingstuk wat ze verkochten. De pet was trendy, stijlvol maar ook stoer. Daarnaast is een pet een makkelijke accessoire om af en toe te dragen.

We zitten nu in het jaar 2018 en de hype is wel afgelopen. Je ziet nog wel wat mensen lopen die de pet tijdens de hype hadden gekocht. Veel mensen durven wellicht niet meer met de pet op over straat vanwege de negatieve publiciteit wat vorig jaar een beetje begon. Veel mensen waren er wel klaar mee dat iedereen zo een Deus pet droeg. Het bedrijf maakt nog steeds nieuwe kleding maar dat wordt in Nederland maar weinig gekocht. Wil je nog steeds een Deus Cap kopen? Dan moet je goed zoeken op internet. Er zijn niet veel grote winkels die dit merk in Nederland verkopen aangezien de populariteit erg was gedaald. In Australië, waar het merk vandaan komt, is het merk nog wel groot. Vooral onder motorrijders, surfers, fietsers en skateboarders is het merk nog redelijk populair.

https://www.snapbacks.nl/